HOFER vsem slovenskim prvošolčkom že 5. leto podarja knjigo Bralne značke

V petih letih prvošolčkom podarili že več kot 125.000 knjig

Na dan zlatih knjig (17. september) se je tudi uradno začela letošnja sezona branja za bralno značko. Pričetek so naznanili včerajšnji dogodki na osnovnih šolah po Sloveniji in izven njenih meja. Podjetje HOFER v sodelovanju z Društvom Bralna značka Slovenije – ZPMS letos več kot 21.000 letošnjim prvošolčkom podarja slikanico Škrat Kuzma dobi nagrado, pisateljice Svetlane Makarovič in ilustratorja Tomaža Lavriča. V petih letih so tako z namenom spodbujanja bralne kulture v okviru projekta Radi beremo podarili že več kot 125.000 knjig.

 

HOFER Radi beremo, Lesce_avtorica Barbara Hanuš

 

Slovenski prvošolčki v 60. sezono bralne značke s slikanico Škrat Kuzma dobi nagrado

Z včerajšnjimi dogodki v osnovnih šolah, še posebej slovesno v Sevnici, Romjanu, Prevaljah, Semiču, Vipavskem križu in Lescah, so pri podjetju HOFER v sodelovanju z Društvom Bralna značka Slovenije – ZPMS letos že 5. leto s knjigo obdarili slovenske prvošolčke in tudi uradno otvorili bralno sezono. Knjige so otrokom na zgoraj omenjenih lokacijah predali avtorji Aksinja Kermauner, Barbara Hanuš, Anja Štefan, Primož Suhodolčan, Vesna Radovanovič, Nataša Konc Lorenzutti. Vsi prvošolčki v Sloveniji in slovenski otroci izven njenih meja so kot bralno spodbudo prejeli slikanico Škrat Kuzma dobi nagrado, pisateljice Svetlane Makarovič in ilustratorja Tomaža Lavriča. V šolske klopi bo letos sedlo približno 21.000 prvošolčkov, ki jih bo za branje zagotovo še dodatno navdušil navihani škrat Kuzma s svojimi škratovskimi prigodami.

 

HOFER Radi beremo, Lesce_knjiga Škrat Kuzma dobi nagrado

 

HOFER v petih letih skupaj z Bralno značko podaril več kot 125.000 knjig za slovenske prvošolčke

Branje je znanje in tega se zaveda tudi podjetje HOFER Slovenija, ki bo tako v petih letih projekta Radi beremo v sodelovanju z Bralno značko slovenskim prvošolčkom podarilo že več kot 125.000 knjig.

Podjetje HOFER je obenem tudi v letošnjem letu podpornik drugega Nacionalnega meseca skupnega branja, ki poteka od 8. septembra, mednarodnega dneva pismenosti, do 13. oktobra 2019, zaključka Tedna otroka®. Namen projekta je razvoj bralne kulture in bralne pismenosti vseh prebivalcev v Sloveniji, slovenskem zamejstvu in med Slovenci po svetu.

 

HOFER Radi beremo, Lesce_Slavko Pregl, podpredsednik Društva Bralna značka Slovenije – ZPMS

 

160 prvošolčkov HOFERjevih zaposlenih prejelo še vrečko s šolskimi potrebščinami

Prvi šolski koraki so velika prelomnica za otroke in starše ter pričetek pridobivanja številnih znanj. Podjetje HOFER z več kot 1800 sodelavkami in sodelavci je za lažji vstop v šolo vse prvošolčke svojih zaposlenih še dodatno obdarilo. Več kot 160 otrok HOFERjevih sodelavcev je namreč prejelo darilno vrečko s šolskimi potrebščinami, kjer pa seveda ni manjkalo niti sladko presenečenje.

Več informacij o HOFERjevem projektu Radi beremo najdete TUKAJ.

 

Vrečka za šolo, ki jo prejmejo otroci HOFERjevih zaposlenih

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si