HOFER z lastnim projektom ponovno poudarja pomen zajtrkovanja

 

HOFER je ob zajtrku z mediji predstavil projekt Jaz imam rad Natur aktiv BIO zajtrk, namenjen promociji zajtrkovanja kot zdravega začetka uspešnega dne.

Na dogodku so osvetlili zajtrkovalne navade Slovenk in Slovencev ter njihove vplive na splošno zdravje prebivalstva. O tem, kako lahko priporočila o pomembnosti zajtrkovanja vpeljemo v naš vsakdan, sta spregovorila Mojca Cepuš, certificirana nutricionistka, ter Jan Kovačič, kondicijski trener in inštruktor. Zajtrk je pripravljala Ana Žontar Kristanc, ki je postregla tudi z namigi iz domače kuhinje.

Podjetje HOFER je že vrsto let vključeno v projekt Tradicionalni slovenski zajtrk, lansko leto pa so lansirali tudi projekt Natur aktiv BIO zajtrk, ki je namenjen spodbujanju vseh starostnih skupin, da dan začnejo z zdravim obrokom. Lani so v okviru projekta Zajtrk v pisarni v pisarne po Sloveniji dostavili 54 zajtrkov, letos pa so projekt Jaz imam rad Natur aktiv BIO zajtrk razširili in tako se lahko za dostavo zajtrka prijavijo tudi gospodinjstva. Načrtujejo, da jih bodo v osmih tednih obiskali približno štirideset.
Več o projektu lahko preberete TUKAJ.

Prazna vreča ne stoji pokonci

Tako Mojca Cepuš kot Jan Kovačič sta se strinjala, da kljub mnogim novim dognanjem na področju nutricionistike stari pregovor še vedno drži. “Ob hitrem tempu življenja marsikdo izpušča prvi jutranji obrok tudi v dobri veri, da tako zaradi manjšega vnosa kalorij ohranja zdravo telesno težo. Žal to ni najboljši način, saj vemo, da je za naš organizem najbolje, da jemo več manjših obrokov na dan. Poleg tega je uravnotežen zajtrk na osnovi polnovrednih ogljikohidratnih živil, dobrih maščob in kakovostnih beljakovin tudi gorivo za uspešno razmišljanje in delo,” je dejala Mojca Cepuš. Jan Kovačič dodaja, da je pravilna prehrana ključni del fizične pripravljenosti. “Nekatere najpomembnejše vaje pravzaprav izvajamo v kuhinji – ko se odločamo, kaj bomo jedli in ali sploh bomo jedli. Zajtrk, ki da energijo in ugodno vpliva na zmeren dvig glukoze v krvi, je prava osnova za dober trening,” še dodaja.

Natur aktiv BIO zajtrk lahko naročite kar na dom

HOFER želi k zajtrkovanju spodbuditi čim več Slovenk in Slovencev vseh generacij in jih vabi, da na spletni strani projekta sestavijo zajtrk po svojem okusu, se vključijo v nagradno žrebanje in se potegujejo za dostavo zajtrka kar na dom. Sodelujoči v nagradni igri lahko zajtrk za do deset oseb sestavijo iz izbranih izdelkov HOFERjeve lastne blagovne znamke Natur aktiv, ki je na voljo od leta 2006 in je pridelana na okolju prijazen način ter v skladu z najstrožjimi standardi ekološke pridelave. Med vsemi, ki bodo projekt podprli z delitvijo objave na družbenih omrežjih, pa bo izžrebana oz. izžreban tudi prejemnica oz. prejemnik sproščujoče nagrade, in sicer vikend oddiha na BIO kmetiji Trnulja za štiri osebe.

 

Foto: Jani Ugrin

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si