HOFERjevi sodelavci s pitjem vode društvu za trajnostni razvoj namenili 1.887 evrov

37.740 litrov za dober namen

Pitje vode je pomembno za naše dobro počutje in fizično zdravje. Tega se zavedajo tudi pri podjetju HOFER, kjer so v sklopu projekta SKUPAJ.ZDRAVI. svojim zaposlenim podarili stekleničko, ki je v mesecu oktobru skrbela za dnevno hidracijo. S pitjem vode so HOFERjeve sodelavke in sodelavci zbirali donacijo za društvo za trajnostni razvoj Sobivanje in obenem nekaj dobrega naredili tudi za svoje zdravje.

 

Sodelavci so v mesecu oktobru za dober namen popili kar 37.740 litrov vode

V okviru promocije zdravja so HOFERjeve sodelavke in sodelavce že konec septembra na delovnem mestu pričakale stekleničke s prav posebnim sporočilom: »Voda za zdravje in dober namen.« V sklopu projekta SKUPAJ.ZDRAVI. so pri podjetju za svoje zaposlene pripravili aktivacijo, ki združuje fizičen, mentalni in socialni element. S pitjem vode so poskrbeli za splošno dobro počutje in ugoden vpliv na zdravje, ob tem pa sodelavce motivirali, da ob skrbi za svoje dobro počutje naredijo nekaj dobrega tudi za druge.

Vsak požirek vode šteje

»To ni le steklenička, to je pobuda, ki nas je celoten oktober združevala in nas motivirala, da smo še bolj ozavestili vrednoto zdravja, ki ga prevečkrat dojemamo kot nekaj samoumevnega. Hidracija je še kako pomembna, saj našemu telesu zagotavlja normalno delovanje in lažje soočanje z izzivi, tako telesnimi kot tudi mentalnimi. Ob tem smo se lahko tudi vsak dan znova zavedali, kako zelo privilegirani smo Slovenci, saj je pitna voda vedno na dosegu naših rok,« je povedala Petra Štrukelj, vodja HR pri podjetju HOFER in ob tem poudarila, da je vesela pozitivnih odzivov sodelavcev, ki so v mesecu oktobru popili 37.740 litrov vode.

Podjetje HOFER je za vsak liter namenilo 5 centov društvu za trajnostni razvoj Sobivanje. Zbrana donacija v višini 1.887 evrov bo podprla projekt Živim zdravo, ki vrtčevske in osnovnošolske otroke uči zdravih življenjskih navad. »Projekt Živim zdravo smo zasnovali z namenom, da starše in otroke opomnimo na pomen zdravega načina življenja. Sem spadajo zdrava prehrana, šport in higiena. Donacija nam bo omogočila, da bo še več otrok deležnih koristnih nasvetov, zabavnih športnih aktivnosti in kuharskih delavnic. HOFERjevi sodelavci so dokaz, da vsakdo lahko v svoje življenje vnese vsaj eno zdravo navado, kot je pitje vode,« so poudarili v društvu Sobivanje.

 

Petra Štrukelj, vodja HR pri podjetju HOFER in Borut Petelin, predsednik društva Sobivanje

Zdravje na delovnem mestu v podjetju HOFER

HOFER, ki s prilagodljivimi zaposlitvenimi modeli omogoča lažje usklajevanje poklicnega in zasebnega življenja, v okviru celostnega programa promocije zdravja na delovnem mestu SKUPAJ.ZDRAVI. sodelavcem vsak dan zagotavlja sveže sadje in zelenjavo, v prostorih za odmor pa si lahko pripravijo tudi brezplačne tople napitke. Ker se podjetje zaveda, da šport združuje prijetno s koristnim, je tu brezplačna udeležba na izbranih športnih dogodkih, v mesecu oktobru in novembru pa sodelavci na različnih lokacijah po Sloveniji lahko obiščejo potujočo posvetovalnico in se udeležijo zaupnega posveta z zdravnikom onkologom. Tistim, ki so pri podjetju že več let, HOFER med drugim omogoča tudi koriščenje »Sabbaticala« – daljše odsotnosti z dela, ki ga lahko izkoristijo zase, svojo družino in vse tisto, kar jim v življenju veliko pomeni. To je le nekaj izmed ukrepov, s katerimi pri podjetju skrbijo za zdravje svojih sodelavk in sodelavcev.

 

Steklenička, ki so jo prejeli vsi HOFERjevi sodelavci

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si