HONOR 90: eleganca srednjega cenovnega razreda

HONOR 90, telefon srednjega razreda, še naprej navdušuje s svojo izjemno tanko in lahko zasnovo, s katero izstopa na trgu, polnem mogočnih tekmecev. Upam si trditi, da HONOR 90 prevzema krono kot najbolj ergonomsko udoben telefon z ohišjem na letošnjem trgu in na novo opredeljuje, kaj pomeni udobno držanje pametnega telefona.

Čeprav  HONOR 90 ni zastavljen kot paradni konj v Honorjevi liniji – ta naziv trenutno nosi serija Magic, prinaša prepričljivo ponudbo. Ta pametni telefon se pojavlja kot najnovejši udeleženec v cenjeni seriji številk, ki z vidika specifikacij ponuja impresivno izkušnjo srednjega razreda. Vendar pa HONOR 90 resnično odlikujeta njegova brezhibna estetika in oblikovanje, pri čemer pa se niso potrudili ustvariti le privlačne naprave.

Na prvi pogled je telefon HONOR 90 morda podoben predhodniku iz leta 2022, telefonu HONOR 70, vendar ta podobnost prikriva temeljite izboljšave, ki se skrivajo pod površjem. Izboljšave se raztezajo po celotnem telefonu in ga utrjujejo kot izstopajočo izbiro na trgu Androidov srednjega razreda. Poleg izboljšav zmogljivosti je v oči resnično padel očarljiv matiran zaključek v sijočem smaragdnem odtenku. Ta značilna barva elegantno prehaja iz zelene v modro in sivo ter ustvarja očarljiv vizualni učinek v različnih svetlobnih pogojih.

HONOR je pri oblikovanju izjemne estetike črpal navdih iz zapletenega sveta oblikovanja nakita. Hipnotizirajoče križne linije, ki spominjajo na dragulje, se umetelno prepletajo in tvorijo izvrsten labirint, ki v očarljivem plesu navdušuje svetlobo in senco.

Značilna zasnova otoka fotoaparata, ki je na modelu HONOR 90 posrečeno poimenovana “The Moon Phase Ring”, poskuša ujeti bistvo večnega gibanja v statičnem okvirju. Spretno zajema minljive trenutke, se poigrava z igro svetlobe in senc ter ustvarja doživetje, ki je tako brezčasno kot dinamično.

Zaslon

Izstopajoča lastnost je nedvomno osupljivi 6,7-palčni zaslon LTPO AMOLED s frekvenco osveževanja do 120 Hz in ločljivostjo 1200 × 2664. Ponaša se z impresivno največjo svetilnostjo 1600 nitov, zato se je brez težav spopadel z najostrejšo sončno svetlobo, ne da bi imel kakršne koli težave z vidljivostjo.

Kamera

Na prvi pogled je strojna oprema kamere HONOR 90 nedvomno presenetljiva. Ponaša se z izjemno primarno kamero 200 MP, opremljeno z velikim 1/1,4-palčnim senzorjem in široko zaslonko f/1,9. To moč dopolnjujeta 12MP ultraširokokotni objektiv in namenski globinski senzor, ki še izboljšata vašo fotografsko izkušnjo. Na sprednji strani naprave je kamera visoke ločljivosti 50 MP, ki skrbi za natančno in jasno zajemanje osupljivih selfijev.

Pomembno je poudariti, da večje število megapikslov ne pomeni samodejno boljše zmogljivosti kamere. Pravzaprav lahko veliko število megapikslov vpliva na sposobnost kamere, da učinkovito sprejema svetlobo. Prav zato so se številni vrhunski fotoaparati pametnih telefonov odločili za 48- ali 50-megapikselske senzorje kot optimalno ravnovesje. Vendar pa fotoaparat z 200 MP zagotavlja dodatno prilagodljivost za napredno programsko obdelavo slik. Če je ta izvedena spretno, lahko kompenzira omejitve, kot so manjše velikosti slikovnih senzorjev ali počasnejše zaslonke, kar omogoča izjemno prijetne in podrobne slike.

Na srečo so prizadevanja podjetja HONOR večinoma prinesla pozitivne rezultate. Primarna kamera z 200 MP uporablja predvsem tehniko združevanja slikovnih pik 16 v 1, zato so posnetki izjemno dinamični, imajo živahne barve in impresiven dinamični razpon.

HONOR 90 ponuja impresiven celosten paket, zlasti če upoštevate njegovo izjemno kakovost zaslona, ​​visoko zmogljivost kamere in zmogljiv nabor čipov.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si