Hoppy Collins limonada nadaljuje odlično sprejeto linijo slovenskih naravnih sodavic

Nov izdelek v brezalkoholni liniji Pivovarne Pelicon in Destilarne Bratinov

 

Pivovarna Pelicon in destilarna Bratinov to jesen s specializirano limonado Hoppy Collins nadaljujeta razvoj linije brezalkoholnih sodavic, katerih značilnost so kakovostne naravne sestavine. Hoppy Collins tako vsebuje kar dvajset odstotkov pravega limoninega soka ter kanček aromatičnega hmelja Citra, ki liniji brezalkoholnih pijač Hoppy daje avtorski hišni podpis, hkrati pa je tudi navdih za simpatično  besedno igro v imenu izdelkov.

 

 

Celotno ime limonade Hoppy Collins sicer izvira iz klasičnega koktajla Tom Collins iz prve polovice 19. stoletja, ko so angleški džentelmeni v svojih klubih radi srkali različne punče. Kot pojasni Matej Pelicon, soustanovitelj in glavni pivovar v Pivovarni Pelicon, osnovni recept za koktajl Tom Collins zajema džin, limonin sok, sladkor, gazirano vodo in led:

 

»Hoppy Collins večino sestavin ponuja v eni steklenički, dodati mu je treba le džin in led. Tako je tudi zelo praktičen izdelek, saj lahko vsak brez posebnih barmanskih spretnosti svojim gostom pričara res odličen klasičen koktajl. Seveda lahko v Hoppy Collins limonadi uživamo tudi samostojno ali jo uporabimo za pripravo radlerja s katerim od naših piv,«

 

je nekaj predlogov navedel Matej Pelicon.

 

Od klasičnih collins miksov, ki jih v tujini lahko kupimo v trgovinah, se Hoppy Collins močno razlikuje prav zaradi kakovosti uporabljenih sestavin, dodanega hmelja ter visoke vsebnosti pravega limoninega soka. Zato je intenzivnega okusa, ki ob mešanju z drugimi pijačami ne razvodeni. Ker vsebuje iztisnjen limonin sok, ima Hoppy Collins tudi naravno usedlino ter sem in tja košček limonine pulpe, kar mu daje še dodaten, nostalgičen šarm.

 

In prav nostalgija je eden od razlogov, da so se pivovarji in destilar iz Ajdovščine lotili izdelave brezalkoholnih pijač.

 

»Sodavice nam z Matejem in Miho predstavljajo nostalgično pijačo iz otroštva, zato nam je res v veselje, ko si neko tradicionalno pijačo zamislimo v novi luči. Hkrati nas veseli, da lahko z izdelki iz nove brezalkoholne linije kakovostno sodavico iz naravnih sestavin in iz slovenske proizvodnje ponudimo tudi našim najmlajšim,«

 

je dejala Anita Lozar, soustanoviteljica Pivovarne Pelicon, in dodala, da se je Hoppy linija od lansiranja aprila letos izkazala kot lepa dopolnitev ponudbe:

 

»Poskrbela je za različne skupine, denimo za profesionalni sektor barmanov in gostincev, ki so želeli nadgraditi svojo ponudbo komercialnih tonikov in sodavic z nečem posebnim, pa tudi za pivce, ki so želeli kakovosten brezalkoholni izdelek iz naravnih surovin.«

 

 

Hoppy Collins je od 25. oktobra ekskluzivno na voljo na prodajnih policah v Maxi Gourmet Marketu ter izbranih lokalih po Sloveniji.

 

Predlogi za serviranje

1. Hoppy Collins limonado lahko pijete samo, ohlajeno na 8˚C.

2. Naš najljubši koktajl je Hoppy Collins z džinom Bratinov

3. Miksu dodajte še rezino neškropljene limone ter več kock ledu. Ena steklenička Hoppy Collinsa zadostuje za dva kozarca koktajla.

4. Odlična mešanica je tudi radler, za katerega zmešamo 2,5 dcl piva The 3rd Pill in celo stekleničko Hoppy Collinsa.

 

“Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!“

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si