Hotel Londra Palace: raj za ljubitelje pristnih krajev

GRAZIA se je letos udeležila 78. Beneškega filmskega festivala, ekskluzivno reportažo z dogodka si lahko preberete tukaj. Med bivanjem v Benetkah pa jo je gostil prav poseben hotel, ki je odlična izbira za goste, ki imajo radi umetnost, zgodovino in pristne kraje.

Hotel Londra Palace se nahaja na glavni promenadi Riva degli Schiavoni ob robu lagune, zgolj nekaj korakov stran od Trga sv. Marka in v neposredni bližini Mosta vzdihljajev, ki velja za najbolj romantičen most v Benetkah. Njegova lokacija je idealna, saj se nahaja v bližini vseh osrednjih znamenitosti ter prečudovitih skrivnih kotičkov. Ima 52 sob, od tega pa si niti dve nista enaki, saj se med seboj razlikujejo v pohištvu, tapetah, razkošnih brokatih ter personaliziranih detajlih. Razgled iz njih je čudovit – gostje lahko izbirajo med sobo z razgledom na porečje San Marco in beneško laguno, ali z razgledom na strehe, zvonike in značilne beneške dimnike.

GRAZIA je pobrskala tudi po zgodovini hotela in izvedela, da njegova prvotna enota sega že v leto 1853. Imenovala se je Hotel d’Angleterre & Pension, kasneje Londres. Leta 1865 je bila zgrajena druga enota, imenovana Beau Rivage, ki je bila povezana s prvo. Dvig starejše stavbe v 50. letih in kasnejše prenove pročelja in notranjih javnih prostorov so hotelu dali današnji videz. Ime “Londra Palace” sega v sedemdeseta leta prejšnjega stoletja.

Hotel je bil sicer že od nekdaj stičišče umetnikov, kulturnikov in popotnikov. Globoka vez z zgodovino mesta in brezhibna gostoljubnost tega hotela sta mu pridobila tudi članstvo v Relais & Châteauxu, združenju več kot 580 luksuznih hotelov in restavracij po vsem svetu, ki jih povezuje pristna strast do gostoljubja. Novembra 2014 je Relais & Châteaux predstavil tudi manifest Unescu, ki potrjuje zavezanost k zaščiti kulturne in gastronomske raznolikosti.

Gostje lahko med bivanjem uživajo v specialitetah hotelske restavracije Do Leoni in v kreativnih koktejlih, s katerimi se ponaša hotelski bar imenovan Londrabar, na prostorni verandi, s pogledom na porečje San Marco. Ta je pravo stičišče ljudi in kultur z vsega sveta, ki jih lahko gostje z navdušenjem opazujejo.

Eno najbolj zavidljivih mest v hotelu Londra Palace pa je njegova strešna terasa (Altana), in sicer značilna beneška terasa, zgrajena nad streho, in je najvišja v mestu! Ta dragoceni kotiček raja omogoča 360-stopinjski pogled na mesto, GRAZIO pa je ta razgled enostavno pustil brez besed. Strešno teraso sicer gostje pogosto najemajo za poroke, proslave in obletnice, zasebne zabave, profesionalna fotografiranja ter tudi za snemanja filmov.

GRAZIO je gostoljubno hotelsko osebjo popeljalo tudi na ogled različnih sob s prav posebnim pomenom, saj so posvečene njihovim najbolj slavnim gostom. Med njimi so:

– ruski skladatelj Peter Iljič Čajkovski, ki je decembra leta 1877 v hotelu napisal prve tri stavke Simfonije št. 4, originalno naslovljeno “Do Leoni”, o čemer poroča tudi plošča, ki jo je na pročelje hotela postavila mestna občina v Benetkah leta 1982. Danes je v spomin Čajkovskemu gostom na voljo soba št. 106, v kateri je veliki skladatelj ustvaril svojo mojstrovino.

– argentinski pisatelj in pesnik Jorge Luis Borges. Ta je v zadnjih letih svojega življenja, ko je že trpel zaradi slepote, obiskal Benetke zaradi konference, ki je potekala na otoku San Giorgio. Gre za otok na katerega gleda tudi Hotel Londra Palace, v katerem je bival. Spremljala ga je njegova tajnica Marìa Kodama, s katero se je sicer par let pred njegovo smrtjo tudi poročil. Gospa Kodama je kasneje v življenju za nastanitev v Benetkah še večkrat izbrala Hotel Londra Palace in postala njegova zvesta gostja – tudi suita, posvečena Borgesu, je danes opremljena po njenem nasvetu.

– francoski pisatelj Jules Verne. Gre za nedavno in srečno odkritje Nicolása Moraguesa, profesorja zgodovine na Univerzi na Balearskih otokih. Lansko leto je namreč odkril, da je pisatelj bival v hotelu, ko se je še ta imenoval Hotel d’Angleterre, in sicer med 11. in 13. julijem 1884. Suita namenjena njemu, je bila ustanovljena pred kratkim in je GRAZIO povsem prevzela. Gre za dvonadstropno suito z dnevno sobo, spalnico in dvema marmornima kopalnicama, vsi njeni detajli in razkošen dizajn pa resnično zagotavljajo sprostitev in kreiranje domišljijskih in pustolovskih sanj, kakršne so tudi zgodbe avtorja, ki mu je soba namenjena.

GRAZIA je prepričana, da bivanje v Benetkah nikjer ne bi moglo biti boljše in bolj sanjsko, kot je bilo v hotelu Londra Palace. Prepričajte se sami.

FB: Hotel Londra Palace
IG: @londrapalace

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si