Hotel Monge Paris

Za vse lubiteljice umetnosti, elegance, prestiža in književnosti se v pariškem latinskem kvartirju skriva prekrasen hotelček, Hotel Monge. Nekdanja hiša ene izmed izjemno pomembnih družin umetniške pariške skupnosti, v svojih 30-ih elegantnih, a moderno opremljenih sobah nadaljuje s svojo tradicijo. Okrašene tapete v kombinaciji z žametnimi detajli, klasično pohištvo z moderno noto, Hotel Monge v svojih sobah povzema pariški duh, v kombinaciji s popolno moderno opremljeno nastanitvijo. Na splošno notranji dizajn in vizija hotela ohranja šarm buržoazne hiše 19. stoletja, še posebej pod vplivom bližnje univerze Sorbonne, ki ji daje ključni poudarek na književnosti in posebni harmoniji s svetom knjige, katere elemente lahko najdemo tako v sobah kot tudi skupnih prostorih. Vse skupaj je pomešano s posebnim poklonom flori in fauni bližnjemu Jardin de Plantes, ki se nahaja le nekaj korakov stran.

Dan v hotelu bomo seveda pričeli s klasičnim pariškim zajtrkom v salonu, ki se kasneje spremeni v ti. “čajno sobo” kjer si lahko od 11. ure naprej ob toplem kaminu privoščimo oddih ob kavi, vroči čokoladi in magdalenicah. Od 18. ure zvečer pa lahko v salonu uživamo v širokem naboru aperitivov, vin, šampanjcem in brezalkoholnih pijač.

Pika na i celotni ponudbi pa je zagotovo hotelska ponudba wellnessa, v hotelu je namreč cel dan na voljo tradicionalni hammam, za prav posebno, avtentično izkušnjo, ki pa jo seveda lahko dopolnimo z širokim izborom masaž in lepotnih tretmajev.

Hotel Monge Paris

55 Rue Monge- 75005 Paris

http://www.hotelmonge.com

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si