Huawei predstavil telefon nova 9: Inspiracija v fotografiji in videografiji

Na dogodku v avstrijski prestolnici je Huawei predstavil težko pričakovane pametne telefone serije nova 9. Poleg telefona, ki bo navdušil ljubitelje fotografije in elegantnih oblik, so predstavili še pametno uro Huawei Watch GT 3 in omejeno izdajo brezžičnih slušalk Huawei FreeBuds Lipstick. Predsednik podjetja Huawei Consumer BG za Srednjo in Vzhodno Evropo, Skandinavijo, Kanado in Turčijo, Derek Yu, pa je zbranim razkril tudi najnovejše poslovne rezultate.

Po napovedih naj bi Huawei letos dosegel podobno dobre poslovne rezultate kot lani. Podjetje je po podatkih, ki jih je predstavil Derek Yu, doslej ustvarilo prihodke v višini 42,95 milijarde evrov, pri čemer je stopnja čistega dobička dosegla 9,8 %. Poslovni prihodki podjetja Huawei Consumer BG pa so v tem času dosegli 18,21 milijarde evrov.

Huawei letno v raziskave in razvoj vloži več kot 10 % prihodkov. V zadnjih desetih letih so naložbe v to področje presegle 96,64 milijarde evrov, saj le stalna rast zagotavlja močen tržni položaj. Ta je za podjetje ključnega pomena. Kot pravi Derek Yu: »Nenehno si prizadevamo najti in razviti najboljše rešitve ter jih vključiti v izdelke, da bi izpolnili naraščajoča pričakovanja naših uporabnikov. Zanje širimo mrežo trgovin, ki ne dokazujejo samo vlaganja v uporabnike in trge, temveč omogočajo tesnejši stik. Huawei je imel konec leta 2020 skoraj 60 tisoč trgovin ter površin za predstavitev izdelkov pri trgovcih po celem svetu, mrežo pa še naprej širimo.«

Nagrajena odličnost

Uspešnosti izdelkov Huawei ne potrjujejo le pohvale uporabnikov, temveč tudi medijske nagrade, ki jih izredno cenijo. Serija pametnih ur Watch 3 in brezžične slušalke Huawei FreeBuds 4 so poleg priznanj novinarjev in preizkuševalcev iz celega sveta, prejele kar 35 nagrad, večinoma v kategorijah »najboljši izbor«.

Huawei nova 9 – telefon takšen, kot ste vi!

Inovacije so temelj serije telefonov Huawei nova, ki debitira z vrsto vrhunskih izboljšav kamere, kot sta barvni filter RYYB (CFA) in inovativna tehnologija izboljšave fotografij XD Fusion Engine. Poleg tega bodo uporabnike prepričali vrhunski 120-herčni zaslon Original-Colour Curved Display, zmogljiv procesor, odlična življenjska doba baterije in hitro polnjenje z močjo 66 W Huawei SuperCharge. Skupaj z naprednimi funkcijami je nova 9 popoln pametni telefon za sodobnega uporabnika z živahnim življenjskim slogom. Je tak, kakršni ste vi. Dinamičen, eleganten in neodvisen.

Ujemite trenutek. Tudi ponoči!

Zaradi zahtev hitrega življenjskega ritma je Huawei ustvaril pametni telefon, na katerega se lahko vedno zanesete. Podnevi in ponoči. Opremljen je s sistemom kamer Ultra Vision. Vključuje 50-milijonsko glavno kamero z barvnim filtrom RYYB in tipalom velikim 1/1,56 palca, ki z visoko občutljivostjo na svetlobo omogoča zajem zelo kakovostnih fotografij, 8-milijonsko kamero z utraširokim kotom, 2-milijonskima globinsko in bližinsko kamero, katero lahko prizoru približate na razdaljo samo 4 centimetre, in 32-milijonsko sprednjo kamero z 1/2,8 palčnim tipalom. S tolikšno fotografsko vsestranskostjo lahko zajemate fotografije visoke ločljivosti neodvisno od časa dneva. K temu dodajte edinstveni algoritem za nočne portrete Super Night Selfie, ki zmanjša digitalen šum in rekonstruira ozadje ter je popoln za nočno fotografiranje. Pametni telefon nova 9 podpira upravljanje barv od zajema tipala, obdelave signala, hranjenja fotografij do prikaza na zaslonu, da v fotografijah in video posnetkih dejansko zajamete natančno tisto, kar vidite na lastne oči.

Nova 9 enako dobro deluje pri snemanju nočnih video posnetkov. S funkcijama ekstremnega nočnega videa in nočnega videa prednje kamere lahko z obema kamerama snemate v temi in z ločljivostjo 4K, medtem ko tehnologija z umetno inteligenco podkrepljene stabilizacije prepreči slabe posnetke zaradi tresočih rok.

Telefon, ki ustreza vašemu slogu

Tehnološke naprave, ki nas ves čas spremljajo, postanejo dodatki, s katerimi izražamo slog, okus in vse pogosteje osebnost. Z izredno tankim in lahkim ohišjem v dveh barvah, vedno elegantni črni in zvezdnato modri, je nova 9 dodatek, ki vam bo pomagal izraziti modni slog. Ker sta sprednja in zadnja stran telesa rahlo ukrivljeni, je naprava debeline 7,77 mm in teže 175 g prav tako izredno udobna za držanje.

Baterija vam bo zlahka sledila

Huawei si je pri zasnovi novega telefona zadal cilj, da bo njegova baterija zlahka sledila sodobnemu hitremu življenjskemu tempu. S kapaciteto 4300 mAh in hitrim polnjenjem, ki jo napolni v le 38 minutah, vam nikdar ne bo treba skrbeti, da bi vas presenetila prazna baterija.

Navdih za zabavo

16,68-centimetrski (6,57-palčni) zaslon je sposoben prikazati 1,07 milijarde barv s 120-herčnim osveževanjem, 300-herčnim vzorčenjem plasti občutljive na dotik in barvnim obsegom P3, ustvari gladke in poglobljene slike polne podrobnosti. Zahvaljujoč procesorju Snapdragon 778G 4G, pametni telefon Huawei nova 9 prinaša hitro, nemoteno, zmogljivo delovanje in odlično uporabniško izkušnjo pri vsakodnevnih opravilih in zabavi. Delovanje dopolnjujeta napredna rešitev hlajenja in umetna inteligenca.

Izjemna rast mobilnih storitev HMS

Huawei nova 9 je opremljen z mobilnimi storitvami HMS in trgovino AppGallery, ki dosega hitro rast. Do konca letošnjega junija je bilo v njej že 165 tisoč aplikacij prilagojenih delovanju s platformo HMS Core. Tudi drugače Huawei beleži izjemne uspehe. Zabeležili so več kot 730 milijonov mesečno aktivnih uporabnikov naprav Huawei, 580 milijonov mesečno aktivnih uporabnikov mobilnih storitev HMS in 390 milijonov mesečno aktivnih imetnikov računa Huawei. Za razvoj aplikacij v okolju Huaweia pa je registriranih že več kot 5,1 milijona razvijalcev.

Kljub relativno poznemu vstopu na trg, velja trgovina AppGallery za tretjo največjo na svetu s 560 milijoni mesečno aktivnih uporabnikov, kar predstavlja 29-odstotno rast izven kitajskega trga. V letu 2020 je trgovina zabeležila kar 384 milijard prenosov aplikacij s strani uporabnikov, število objavljenih aplikacij izven Kitajske pa je bilo 10-krat višje kot leta 2019.

»Z mobilnimi igrami zabavamo in navdihujemo milijarde ljudi po vsem svetu. Zato je lepo najti partnerja, kot je Huawei, ki deli naše poslanstvo,« je dejal Borut Vovk, direktor strateških partnerstev in višji producent iger pri podjetju Outfit7, poznanim po franšizi Talking Tom & Friends.

Huawei Watch GT 3 – ura, ki ustreza vašemu slogu

Nov pametni telefon pa ni edina naprava, ki so jo predstavili na Dunaju. Družino pametnih ur sta namreč razširila 46 in 42-milimetrski pametni uri serije Huawei Watch GT 3. Izdelani iz vrhunskih materialov prinašata kombinacijo brezčasne elegance in najnovejših tehnologij ter z edinstveno klasično obliko omogočata preprosto prilagajanje slogu uporabnikov z zamenjavo paščkov. Nudita več kot 100 vadbenih programov in imata vgrajenega pomočnika za načrtovanje vadb, izboljšano sledenje teka in tipalo srčnega utripa pete generacije.

Pametna ura Huawei Watch GT 3 je opremljena z izboljšanim celodnevnim sledenjem nasičenosti kisika v krvi (SpO2) in spanja, omogoča klice prek povezave Bluetooth in deluje na napravah s sistemoma iOS ali Android. Uri sta opremljeni z zmogljivima baterijama, ki pri 46-milimetrski različici zadošča za do 14 in pri manjši 42-milimetrski za do 7 dni brezskrbne uporabe. Sta zanesljiva in zelo učinkovita pomočnika pri vsakodnevnem življenju.

Ni šminka, ampak slušalke

Kot češnjo na torti dunajskega dogodka je Huawei predstavil posebno različico brezžičnih slušalk FreeBuds Lipstick. Izjemno elegantna in razkošna izdaja vodilnih brezžičnih slušalk namreč odlično združuje luksuzna oblika z vrhunskim zvokom visoke ločljivosti.

Nove slušalke imajo edinstveno ohišje podobno šminki za ustnice iz nerjavečega jekla in z bleščečo površino. V njem sta shranjena elegantna in izredno lahka ušesna čepka živo rdeče barve, ki zagotavljata neprekosljivo udobje uporabe. Slušalke so združljive z napravami na katerih tečeta sistema iOS in Android ter podpirajo dvojno povezljivost za nemoteno preklapljanje med napravami.

Da bi se zahvalili uporabnikom naprav, je Huawei ob predstavitvi novosti pripravil še prav posebno ponudbo. Uporabniki računa Huawei (Huawei ID) lahko prenesejo brezplačni kupon in v primeru nakupa telefona nova 9 izkoristijo enoletno zavarovanje okvarjenega zaslona v vrednosti 49 €. Ponudba se nahaja v aplikaciji My Huawei.

Razpoložljivost

Prednaročila za pametni telefon Huawei bodo odprta od 21. oktobra do 1. novembra. Vsi, ki boste novi Huawei nova 9 naročili do 1. novembra, boste ob prednaročilu v dar dobili brezžične slušalke FreeBuds 4.

Več informacij o telefonu pa si lahko preberete tukaj.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si