Huawei predstavlja Huawei P20 in P20 Pro

Na ekskluzivni predstavitvi v ikoničnem Grand Palais v Parizu, ki se je je udeležila tudi GRAZIA, je Huawei Consumer Business Group svetu prvič pokazal težko pričakovana Huawei P20 in P20 Pro.

 

Huawei P20 Pro se ponaša s prvo trojno kamero Leica, obe napravi pa prinašata napredke umetne inteligence brez primere. Slednja združuje umetnost in tehnologijo ter tako prinaša povsem novo izkušnjo pametnega telefona.
Huawei je s pametnim telefonom P9 postavil nova pričakovanja na področju mobilne fotografije s prvo dvojno kamero Leica. S predstavitvijo serije P20 pa Huawei vsakomur omogoča povsem lahkotno zajemanje fotografij profesionalne kakovosti.
“Navdih iščemo v umetnosti in tako neprestano razvijamo naš pristop k oblikovanju in inovacijam,” je na odru povedal Richard Yu, izvršni direktor Huawei Consumer Business Group. “Serija Huawei P20 gradi na temeljih našega sodelovanja s podjetjem Leica. S prelomno trojno kamero Leica na modelu Huawei P20 Pro, napredno dvojno kamero na modelu P20 ter zmogljivo umetno inteligenco v obeh bodo lahko najbolj barviti in zahtevni uporabniki ujeli in delili briljantnost sveta okoli njih.”

Izjemna kombinacija umetnosti tehnologije in mode
Serija Huawei P20 se ponaša z izjemno estetiko, ki v ospredje postavlja modo in dizajn. To je najbolj opazno v novih ekskluzivnih barvnih različicah: Twilight in Pink Gold. Posebni odtenki barve nastanejo z nanosom večjega števila plasti NCVM (Non-conductive Vacuum Metalizing) pod steklenim hrbtom. Tako se svetloba, ki zadane površino, odbije z živahno, a postopno spremembo odtenkov. P20 in P20 Pro sta prav tako na voljo v barvah Black in Midnight Blue. Poleg vseh barv je P20 na voljo tudi v barvi Champagne Gold.

Osupljiva naprava, ki je bila oblikovana za vse ljubitelje fotografije

Serija Huawei P20 odseva umetnost svetlobe z lastnostmi kamere, ki izboljšajo izkušnjo fotografiranja s pametnim telefonom. Huawei P20 Pro ima vgrajeno trojno kamero Leica, ki se ponaša z najvišjim številom slikovnih pik, ki jih je zmožen zajeti katerikoli sodobni pametni telefon. Kamero sestavljajo 40 MP veliko barvno (RGB) tipalo, 20 MP veliko monokromatsko tipalo ter 8 MP veliko tipalo s tele objektivom. Prav tako se na zadnji strani nahaja tipalo za merjenje barvne temperature za boljšo barvno reprodukcijo.
Naprave iz serije P20 podpirajo umirjanje slike v šestih smereh in super počasne posnetke z 960 sličicami na sekundo (to je kar štirikrat počasneje kot posnetki pri 240 sličicah na sekundo), s čimer ujame stvari, ki jih s prostim očesom ni mogoče. V načinu Ultra Snapshot lahko naprave zajamejo sliko v vsega 0,3 sekunde s pomočjo dvojnega klika gumba za nižanje glasnosti (slednje deluje tudi ob zaklenjenem zaslonu).

Mojstrstvo fotografiranja z umetno inteligenco za vse in povsod
S pomočjo procesorja Kirin 970 serija P20 samodejno prepozna več kot 500 različnih situacij v 19 različnih kategorijah. Ob zaznavi objekta izbere načine fotografiranje ter nastavitve kamere, ki omogočajo zajemanje fotografij s profesionalnim izgledom. Poleg tega pa umirjanje slike Huawei AIS omogoča zajemanje fotografij ponoči kar iz roke pri izjemno dolgih osvetlitvenih časih.
Povsem novo je tudi 4D ostrenje s predvidevanjem. V tem načinu zna kamera predvideti, kako se bodo objekti premikali, in izostri sliko z izredno učinkovitostjo. Tako zajame najmanjše podrobnosti objektov, ki so v gibanju. Novost serije P20 pa je tudi pomoč pri sestavljanju kompozicije s pomočjo umetne inteligence (AI-Assisted Composition), ki inteligentno predlaga, kako postaviti kader za skupinske in pokrajinske fotografije.
P20 in P20 Pro imata na prednji strani selfie kamero s 24 MP velikim tipalom. Kamera omogoča olepšanje s pomočjo umetne inteligence ter 3D portretno osvetlitev. Rezultat tega so čudoviti selfiji s popolnimi kožnimi toni, delikatno obdelanimi podrobnostmi na obrazu in realističnimi 3D izboljšavami.


Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si

Z nadaljevanjem uporabe te strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Nastavitve piškotkov na spletni strani Grazia.si so nastavljeni na "dovoli piškotke", da bi vam omogočili čim boljše delovanje spletne strani. Pred nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrdite, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Zapri