Huawei predstavlja Huawei P20 in P20 Pro

Na ekskluzivni predstavitvi v ikoničnem Grand Palais v Parizu, ki se je je udeležila tudi GRAZIA, je Huawei Consumer Business Group svetu prvič pokazal težko pričakovana Huawei P20 in P20 Pro.

 

Huawei P20 Pro se ponaša s prvo trojno kamero Leica, obe napravi pa prinašata napredke umetne inteligence brez primere. Slednja združuje umetnost in tehnologijo ter tako prinaša povsem novo izkušnjo pametnega telefona.
Huawei je s pametnim telefonom P9 postavil nova pričakovanja na področju mobilne fotografije s prvo dvojno kamero Leica. S predstavitvijo serije P20 pa Huawei vsakomur omogoča povsem lahkotno zajemanje fotografij profesionalne kakovosti.
“Navdih iščemo v umetnosti in tako neprestano razvijamo naš pristop k oblikovanju in inovacijam,” je na odru povedal Richard Yu, izvršni direktor Huawei Consumer Business Group. “Serija Huawei P20 gradi na temeljih našega sodelovanja s podjetjem Leica. S prelomno trojno kamero Leica na modelu Huawei P20 Pro, napredno dvojno kamero na modelu P20 ter zmogljivo umetno inteligenco v obeh bodo lahko najbolj barviti in zahtevni uporabniki ujeli in delili briljantnost sveta okoli njih.”

Izjemna kombinacija umetnosti tehnologije in mode
Serija Huawei P20 se ponaša z izjemno estetiko, ki v ospredje postavlja modo in dizajn. To je najbolj opazno v novih ekskluzivnih barvnih različicah: Twilight in Pink Gold. Posebni odtenki barve nastanejo z nanosom večjega števila plasti NCVM (Non-conductive Vacuum Metalizing) pod steklenim hrbtom. Tako se svetloba, ki zadane površino, odbije z živahno, a postopno spremembo odtenkov. P20 in P20 Pro sta prav tako na voljo v barvah Black in Midnight Blue. Poleg vseh barv je P20 na voljo tudi v barvi Champagne Gold.

Osupljiva naprava, ki je bila oblikovana za vse ljubitelje fotografije

Serija Huawei P20 odseva umetnost svetlobe z lastnostmi kamere, ki izboljšajo izkušnjo fotografiranja s pametnim telefonom. Huawei P20 Pro ima vgrajeno trojno kamero Leica, ki se ponaša z najvišjim številom slikovnih pik, ki jih je zmožen zajeti katerikoli sodobni pametni telefon. Kamero sestavljajo 40 MP veliko barvno (RGB) tipalo, 20 MP veliko monokromatsko tipalo ter 8 MP veliko tipalo s tele objektivom. Prav tako se na zadnji strani nahaja tipalo za merjenje barvne temperature za boljšo barvno reprodukcijo.
Naprave iz serije P20 podpirajo umirjanje slike v šestih smereh in super počasne posnetke z 960 sličicami na sekundo (to je kar štirikrat počasneje kot posnetki pri 240 sličicah na sekundo), s čimer ujame stvari, ki jih s prostim očesom ni mogoče. V načinu Ultra Snapshot lahko naprave zajamejo sliko v vsega 0,3 sekunde s pomočjo dvojnega klika gumba za nižanje glasnosti (slednje deluje tudi ob zaklenjenem zaslonu).

Mojstrstvo fotografiranja z umetno inteligenco za vse in povsod
S pomočjo procesorja Kirin 970 serija P20 samodejno prepozna več kot 500 različnih situacij v 19 različnih kategorijah. Ob zaznavi objekta izbere načine fotografiranje ter nastavitve kamere, ki omogočajo zajemanje fotografij s profesionalnim izgledom. Poleg tega pa umirjanje slike Huawei AIS omogoča zajemanje fotografij ponoči kar iz roke pri izjemno dolgih osvetlitvenih časih.
Povsem novo je tudi 4D ostrenje s predvidevanjem. V tem načinu zna kamera predvideti, kako se bodo objekti premikali, in izostri sliko z izredno učinkovitostjo. Tako zajame najmanjše podrobnosti objektov, ki so v gibanju. Novost serije P20 pa je tudi pomoč pri sestavljanju kompozicije s pomočjo umetne inteligence (AI-Assisted Composition), ki inteligentno predlaga, kako postaviti kader za skupinske in pokrajinske fotografije.
P20 in P20 Pro imata na prednji strani selfie kamero s 24 MP velikim tipalom. Kamera omogoča olepšanje s pomočjo umetne inteligence ter 3D portretno osvetlitev. Rezultat tega so čudoviti selfiji s popolnimi kožnimi toni, delikatno obdelanimi podrobnostmi na obrazu in realističnimi 3D izboljšavami.


Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si