Huawei v pisano jesen vstopa s pisanim naborom novih naprav 

V duhu bližajoče se barvite jeseni, je Huawei v senci krošenj tivolskega parka v Ljubljani predstavil raznovrsten nabor novih naprav: čudoviti uri Watch GT 2 Pro in Watch Fit, brezžične slušalke FreeBuds Pro in FreeLace Pro ter paleto novih tabličnih računalnikov, ki sega od vstopnih modelov MatePad T 10 in T 10s, do bolj zmogljivega predstavnika preprosto imenovanega MatePad.  Huawei pa je presenetil tudi z novo barvo prenosnika MateBook X Pro v smaragdno zeleni barvi.

 

 

V otvoritvenem govoru je zbrane najprej pozdravil direktor slovenske podružnice Huaweia, Matjaž Kermelj:

 

»Všeč mi je, da smo se danes ponovno zbrali. Zadnje čase se družimo kar pogosto, razlog zato pa je vse več produktov, ki vam jih želimo pokazati in predstaviti. Danes so to odlične nove ure, nove slušalke in nove tablice.«

 

Uri, ki spodbujata zdrav način življenja in prevzameta vlogo vašega trenerja  

Elegantna in sodobna pametna ura Watch GT 2 Pro se lahko pohvali z vsemi naprednimi funkcijami svojih predhodnic, s katerimi je pridobila zaupanje uporabnikov, tem pa je dodala še nove. Tako še naprej blesti s svojo neverjetno dvotedensko avtonomijo baterije, 100 načini vadbe in profesionalnimi funkcijami beleženja podatkov.

Pohvali se lahko z najbolj naprednimi funkcijami za sledenje zdravja, kjer nadgrajena tehnologija Huawei TruSeen™ 4.0+ zagotavlja natančnejše meritve srčnega utripa. Vsebuje tudi nove načine vadbe, vključno s smučanjem, tekom na smučeh, deskanjem na snegu in golfom. Ti se pridružijo obstoječi ponudbi in uporabnikom v realnem času omogočajo sledenje uspešnosti in analize profesionalnih športov.

Pametno uro Watch GT 2 Pro odlikujejo vzdržljivo ohišje iz vrhunskih materialov, vključno z zaščitnim steklom iz kristala safirja, zgornjim delom ohišja iz titana in koži prijaznim keramičnim spodnjim delom. Poleg tega ura podpira aplikacije za razširitev funkcionalnosti, saj namerava Huawei tudi v prihodnje izboljševati njeno uporabniško izkušnjo.

Watch Fit je prva Huaweieva nosljiva naprava z zaobljeno pravokotno obliko. Odlikuje jo bleščeč 1,64-palčni (4,1-centimetrski) zaslon AMOLED z možnostjo prikaza več vsebin in posledično boljšo izkušnjo interakcije.

Watch Fit je tudi prva pametna ura podjetja Huawei z animiranimi nasveti za vadbo. S kombinacijo 44 običajnih vadbenih načinov (vključno s topljenjem maščobe, razbremenitvijo mišic, oblikovanje telesa in drugih) je na voljo 12 animacij za hiter in preprost trening v optimalnem trenutku, ko ga najbolj potrebujete. Ljubitelji teka pa bodo navdušeni nad 13 tekaškimi vadnicami. Ura zazna hitrost gibanja in izvede analizo v realnem času, da je tek optimalen. S 96 načini vadbe, vgrajenim sprejemnikom GPS in odpornostjo proti vodi 5 ATM je tudi idealna spremljevalka za dejavnosti na prostem.

Avtonomija njene baterija znaša do 10 dni, zagotovljena pa je tudi podpora hitremu polnjenju. Po petih minutah bo v bateriji spet dovolj energije za dan tipične uporabe.

 

 

Slušalke, ki bodo prepričale tudi zahtevnega avdiofila

Huawei FreeBuds Pro so prve resnično brezžične stereo slušalke (TWS) na svetu s podporo pametnemu in dinamičnemu odpravljanju hrupa. Z vključeno strojno in programsko opremo znajo pametno prepoznati vrsto okoliškega hrupa in za optimalen učinek dušenja preklapljajo med tremi profili – splošnim, udobnim in ultimativnim. FreeBuds Pro prinašajo najboljše zmogljivosti na zvočnih napravah Huaweia z vodilno stopnjo dušenja hrupa 40 dB v industriji. Medtem ko dvojna povezava z napravami s sistemom Android, iOS in Windows omogoča uporabniku, da brez težav preklaplja med njimi in posledično ni vezan na naprave enega izdelovalca. Nove kretnje pa mu omogočajo preprostejši nadzor slušalk s stiskanjem in potegom ohišja.

Nekoliko bolj športno naravnane slušalke FreeLace Pro prav tako odlikujeta odličen zvok in elegantna oblika. Sposobne so odpraviti hrup do 40 dB. Za stabilno dušenje izkoriščajo vodilne algoritme v industriji. Idealno izkušnjo zvoka visoke razločljivosti zagotavljata dva 14-milimetrska zvočna gonilnika iz zlitine aluminija in magnezija ter cevke za reprodukcijo globokih nizkih tonov. S pomočjo tehnologije Huawei HiPair pa je na zelo preprost način mogoče istočasno polnjenje in povezovanje, če slušalke priklopite na pametni telefon prek priključka USB-C. Le pet minut zadostuje za pet ur brezžičnega delovanja, polno napolnjena baterija pa obljublja cel dan uporabe.

 

Tablični računalniki za vsakogar 

Od vseh novih tabličnih računalnikov ja najbolj zmogljiv MatePad, ki se lahko pohvali z dovršenim minimalističnim dizajnom in odlično funkcionalnostjo. Prek njegove prednje strani se razprostira 10,4-palčni (26,4-centimetrski) zaslon z visoko ločljivostjo, ki sega skoraj do robov naprave, štirje zvočniki uglašeni s strani avtoritete na področju zvoka, podjetjem Harman Kardon, pa v navezi s tehnologijo Histen 6.0 3D poskrbijo za pristen zvok, ki vas obdaja z vseh strani. MatePad podpira tudi uporabo digitalnega pisala M-Pencil, ki je idealen pripomoček za vse umetniške duše. Na povsem nov nivo uporabe pa tablični računalnik zagotovo dvigne tehnologija Huawei Share, ki omogoča sodelovanje na več zaslonih in enostavno povezovanje s pametnimi telefoni Huawei.

Srednji razred tabličnih računalnikov dopolnjujeta MatePad T 10in MatePad T 10s. Oba ponujata prefinjeno zasnovo ter čudovit zaslon z ozkimi robovi tin zaščito za oči, simetričen zvok z obeh strani s čistimi visokimi torni, prečiščenimi srednjimi toni in močnimi ter živahnimi nizkimi toni, prav tako pa ju odlikuje napredna večopravilnost z možnostjo uporabe več aplikacij hkrati.

 

Prodaja Huaweievih telefonov odlična, AppGallery se širi iz dneva v dan 

Uroš Miklavčič, vodja poslovnega razvoja na področju ekosistema pa se je podrobneje dotaknil novosti v trgovini z aplikacijami AppGallery, kjer so pri Huawei še posebej ponosni na nedavno dodane aplikacije za mobilno bančništvo: »

 

Mineva približno eno leto odkar smo se zares lotili projekta AppGalleryja in nalaganja globalnih in lokalnih aplikacij v našo trgovino. Lahko rečem, da zdaj dejansko stojimo na svojih nogah brez problema. V zadnjem času največji napredek predstavlja mobilno bančništvo, pridružili so se nam namreč tri banke – NLB, NKBM in Intesa Sanpaolo oziroma nekdanja Banka Koper. Stremimo pa k temu, da bomo že kmalu vključili tudi ostale banke, ki so prisotne pri nas.«

 

This slideshow requires JavaScript.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si