In jih imamo! Najbolj napete nove skandinavske serije

Mračne, napete in hladne skandinavske serije vrhunske produkcije

Pickbox NOW s ponosom predstavlja šest skandinavskih serij vrhunske produkcije! So mračne, napete in hladne. Iz epizode v epizodo vas bodo držale v napetem pričakovanju.

 

Exit

Zločin (Forbrydelsen, The Killing)

Legendarna danska kriminalistična serija Zločin (Forbrydelsen, The Killing) je priljubljena po vsem svetu in osvojila je številne nagrade, med drugim tudi BAFTO in mednarodni emmy. Odličen scenarij, zahtevni in zanimivi prizori ter popolna igralska zasedba s Sofie Gråbøl na čelu so pripomogli, da je ta nordijska serija dobila status kultne serije.
Zgodbo spremljamo v Köbenhavnu. Vrti se okrog detektivke Sare Lund (Sofie Gråbøl). Vsaka sezona predstavi nove primere zločinov, ki se dogajajo vsak dan, in vsaka epizoda pokriva novo 24-urno preiskavo.

Ko se prah poleže (Når støvet har lagt sig)

Odlična nova danska kriminalistična serija Ko se prah poleže (Når støvet har lagt sig) spremlja življenje osmih Köbenhavnčanov tik pred tragičnim terorističnim napadom v mestu. Ko se zgodbe osmerice skozi sezono prepletejo, postane očitno, kako presenetljivo so njihova življenja povezana.

 

Wisting

Norveška kriminalistična serija Wisting vas bo navdušila tako z odlično igro in večplastnimi junaki, ki jih boste takoj vzljubili, kot tudi z napeto zgodbo, zaradi katere si boste želeli gledati še in še. Posebno dinamiko v seriji ustvarja sodelovanje med norveško policijo in FBI ter odnos med agentko Griddin in detektovom Wistingom. Serija Wisting, umeščena v slikovito norveško pokrajino, ko spremljamo lov na zloveščega serijskega morilca, je prava kriminalistična poslastica.

 

Wisting

 

Rebecka Martinsson

Nordijska noir serija Rebecca Martinson temelji na romanih nagrajene švedske pisateljice Åse Larsson. Glavna junakinja je Rebecca Martinson (Ida Engvoll), odvetnica in deloholičarka, ki dela v Stockholmu. Toda preteklost jo začne srhljivo preganjati. Zaradi smrti prijatelja iz mladosti Rebecca pusti svojo kariero in se vrne v rojstni kraj, da bi pomagala najti morilca. Navkljub temu, da jo čaka življenje v Stockholmu, se ne more izvleči iz mesta, ki ga je zapustila. Ponovno se mora soočiti s travmami, zaradi katerih je od tam pobegnila.

Črne vdove (Black Widows)

Kriminalistična serija, prepredena s črnim humorjem, Črne vdove (Black Widows), spremlja življenje treh prijateljic, ki so nesrečno poročene, težavo pa se odločijo rešiti tako, da bodo umorile svoje zakonce. Njihovi možje so sodelavci, zato trije zakonski pari skupaj odpotujejo na počitnice v kočo na Norveškem. Ko možje odplujejo na ribolov, plovilo nenadoma raznese. Ja, njihove žene so ga pognale v zrak.
Zadovoljne, ker so dosegle, kar so hotele, in misleč, da so dobile svojo svobodo, pričakujejo, da bodo preostanek življenja nadaljevale mirno in v tišini. Seveda se nič ne odvije tako, kot so si predstavljale.

Izhod (Exit)

Sodobna drama, posneta po resničnih dogodkih, razkriva temni skriti svet hedonizma in tveganja, ki ga motivirajo dolgčas, tesnobnost in želja po begu. Zgodba je umeščena v ekskluzivni svet bogate elite, za katero se zdi, da ima vse – razen izhoda. Skupen jim je posebni narcizem, svoje prazno življenje pa polnijo s hedonizmom in zabavami. Dolgočasijo jih vsakodnevne obveznosti in pričakovanja družine, zato si s pomočjo denarja in laži priskrbijo opiate in ostalo nezakonito zabavo, s čimer preizkušajo skrajne meje svojega moralnega kompasa.

Vseh šest skandinavskih serij in še veliko več glejte takoj na Pickbox NOW!

Black Windows

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si