Intervju: Juan Carlos Gordillo

JCG_2Za GRAZIO je na dunajskem tednu mode z nadebudnim oblikovalcem Juanom Carlosom Gordillo iz Gvatemale, ki je na Vienna Fashion Week predstavil novo kolekcijo za pomlad poletje 2016, spregovorila naša poročevalka Adina Laura Achim.

Blog: Velvet Vanity

Instagram: @adinalau

Zakaj ste se odločili za poklic kreatorja in kaj je tisto, kar vas pri delu najbolj veseli?

Vedno sem bil sanjač in velik oboževalec umetnosti ter vseh oblik lepote, zato se je modno oblikovanje zdelo kot popolna izbira! Moda je zame način izražanja, ki mi omogoča uresničevati sanje, prav tako pa nahrani mojo dušo in srce. Vsekakor obožujem predstavljati kolekcije, ki mi ponujajo možnost, da se povežem z občinstvom, prav tako pa me po dolgem produkcijskem procesu izpopolnijo.

 

JCG_5Kakšne trende bi napovedali na področju oblikovanja?

Iskreno, ne sledim trendom. Moji dizajni so brezčasni in niso vezani na sezone. Trudim se iti preko komercialnega aspekta mode.

Kako bi opisali vašo ‘sanjsko stranko’ oziroma komu je nova kolekcija namenjena?

Nedvomno samozavestni ženski, ki si drzne tvegati, seveda tudi v modi in ki obožuje umetnost.

Kaj je tisto, kar vas navdihuje pri delu in kaj vas je inspiriralo pri ustvarjanju predstavljene kolekcije?

Prihajam iz Gvatemale, države, v kateri marsikaj še ni urejeno kot v zahodnih družbah. Vsak dan je v časopisu moč prebrati strašne novice, s svojim delo pa poskušam dokazati, da vedno obstaja upanja ter da se, če ostajaš zvest svojim sanjam in jim slediš ne glede na vse, začnejo dogajati pozitivne stvari. Ta kolekcija sicer predstavlja močno vez med kolonialno Španijo in Latinsko Ameriko, natančneje prihodnost družbenega vpliva Španije na Srednjo Ameriko.

Kako ste izbrali materiale?

Pomembno mi je bilo, od kod izvirajo, zato sem več kot 80 odstotkov kolekcije ustvaril iz lokalnih materialov Gvatemale. Ker sem za trajnostno modo, je bilo tudi tokrat nekaj recikliranja. Moja kolekcija je dobra tako za stranke kot njihove denarnice.

Torej se zavzemate za okolju prijazno modo …

Ja, verjamem v modo, zaradi katere se počutiš dobro, ker si naredil nekaj dobrega. Oblikovalci imamo tudi moč spreminjati mnenja in poglede ljudi in s to močjo moramo ravnati pametno. To pomeni, da nikakor ne smemo zanemarjati družbenih in okoljskih problemov.

JCG_6Kaj pa vaši načrti za prihodnost?

Želim si postati mednarodno priznani oblikovalec in v ta cilj usmerjam ves svoj čas in energijo.

Priznani oblikovalec kot denimo … Kateri so vaši vzorniki?

Kar nehaj jih spoštujem, a nedvomno najbolj obožujem ekstremno kreativno gospodično Chanel, ki je naredila pravo revolucijo in žensko modo s hlačami približala vsem starostim in družbenim razredom.

Za vami je uspešen nastop na dunajskem tednu mode. Kako dojemate modne revije?

Oblikovalcu dajejo možnost, da izrazi svojo kreativno plat, prav tako pa naredijo tvojo znamko bolj prepoznavno in te povežejo z občinstvom.

 

 

 

 

 

 

Foto: Adina Laura Achim, MQ Vienna Fashion Week

 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si