Irina Shayk zaupa le temu receptu za nego kože

Čas je, da ga preizkusite na lastni koži

Slavna 35-letna manekenka je na Instagram profilu britanskega Voguea delila svojo jutranjo lepotno rutino in razkrila nekaj skrivnosti svojega resnično brezhibnega videza.
Prvi korak? Led!

 

Foto: IG @irinashayk

“Rusko prebujenje”

Kako se svoje lepotne rutine loti Irina Shayk?

Vsak večer si pripravi led iz vode s kumaricami in kamilico, ki ga naslednje jutro uporabi v prvem koraku lepotne rutine. Z ledom nežno drsi po koži obraza, vratu in dekolteja, kamor nato nanese vlažilno kremo. Učinkovitemu lepotnemu tretmaju Irina pravi “rusko prebujenje” ali kar domača krioterapija.

Krioterapija  obraza ni nova lepotna “modna muha”, že nekaj let ji zaupajo številne zvezdnice in najbolj zaprisežene lepotne gurujke. Je hitra in učinkovita terapija na področju dobrega počutja, zdravja, lepote in regeneracije, z uporabo hladnega zraka/vode. Izvaja se v krio savni (v komori), kjer se za doseganje želene temperature (do -160 stopinj celzija), uporablja dušik. Zaradi občutka mraza se v telesu aktivira obrambni mehanizem, ki pospeši krvni obtok, metabolizem, sproščanje hormonov ter posledično poveča količino hranilnih snovi in kisika v celicah.

Telo aktivira vse svoje naravne zdravilne sposobnosti in sprošča endorfine, ki jih kasneje uporabi pri svojem delovanju/zdravljenju. Poznavalci kozmetike radi poudarjajo njene številne prednosti:  zmanjšuje otekline, spodbuja cirkulacijo, daje koži elastičnost in sijaj ter zagotavlja svež in čist občutek.

 

 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si