Iskrena izpoved o ločitvi in poti do prave ljubezni

Nekdanja televizijska voditeljica Alenka Kesar, ki nas je z ekranov 17 let pozdravljala v zdravstveni rubriki Vizita, v septembru v roke bralcev pošilja svojo drugo, osebnoizpovedno knjigo Druga žena. Iskrena in ganljiva izpoved o ločitvi in novi ljubezni, spisana brez filtra in brez olepševanja, vrača vero v ljubezen in nam pokaže, da lahko tudi za dežjem ločitve posije najlepše sonce. Knjigo je zaradi določenih zelo iskrenih odlomkov kot prva prebrala odvetnica.

 

Avtorica Alenka Kesar s svojim možem Kamenkom Kesarjem na poročni dan

 

Knjiga Druga žena, avtorice Alenke Kesar, je udarna knjižna novost, ki jo bo to jesen nemogoče spregledati in pustiti neprebrano. Razgaljeno in boleče odkrito Alenkino pisanje nas popelje skozi njeno ločitev po 22 letih zakona – vse do srečanja, ki v njeno življenje prinese močno ljubezen na prvi pogled, z njo pa tudi izzive ob ustvarjanju novega družinskega življenja z drugim možem Kamenkom Kesarjem. Knjiga bralca potegne na vrtiljak močnih čustev, v bolečine in rane ob koncu prvega razmerja in v vznemirljive občutke ljubezni, ki ji v hipu spodnese tla pod nogami. Iskrene prvoosebne zapise o tem, skozi kakšne izzive vse jo je vodila pot do srečnega konca, boste le stežka odložili. Pripravite se, da boste knjigo prebrali na mah.

 

»Ko sem pisala to knjigo, so stavki kar vreli iz mene. Kot bi samo čakali, da jih položim na papir in zaključim neko poglavje svojega življenja. Ob pisanju sem uvidela, kje so točke, ki sem jih že prebolela, in katere rane so še vedno sveže. Verjamem, da se bo v situacijah, skozi katere sem šla kot mama, žena in snaha, našla marsikatera ženska. Upam si trditi, da bo marsikateri ženski knjiga v pomoč in v uteho, predvsem pa v navdih, da je prava ljubezen še mogoča, tudi ko se zdi, da je zanjo morda pozno. Konec koncev sem ob ločitvi že imela 40 let in dve hčerki,« je o knjigi Druga žena povedala Alenka Kesar.

 

Alenka Kesar v knjigi Druga žena torej odpira aktualno tematiko o tem, v kakšne vloge vse je postavljena druga žena – v vlogo mačehe, snahe in žene, ki išče svoj prostor ob moškem svojega življenja. Največji izzivi na poti do srečnega konca so v knjigi povezani z združevanjem dveh družin, Alenkine in Kamenkove, in nedvomno tudi s samo odločitvijo, da je ločitev neizbežna.

 

»Svojima dekletoma nisem želela predati vzorca, da je dobro ostati z nekom, s komer si odtujen in nezadovoljen, čeprav si naredil vse, da bi rešil odnos. Želela sem si, da bosta kot odrasli ženski iskali in našli funkcionalno in osrečujoče partnerstvo. Brez pravega vzora je to res težko,« je povedala Alenka Kesar, ki s to tematiko orje ledino, in upa, da bodo bralci njeno knjigo z veseljem brali.

 

Knjiga Druga žena, kljub temu da gane do solz, bralca opremi predvsem z upanjem, da prava ljubezen obstaja, in daje pogum, da se je zanjo vredno boriti. Je ena od tistih knjig, ki spreminja pogled na odnose, in utegne prevesiti jeziček na tehtnici v iskanje čustveno izpopolnjujočega življenja. Čaka vas odkritosrčno in toplo branje, kot je Alenka sama.

Knjiga je v prednaročilih na voljo 25. avgusta 2020, in sicer na spletni strani www.alenka.si. Na omenjeni spletni stran in v vseh dobro založenih prodajalnah bo knjigo moč kupiti od sredine septembra naprej.

 

Naslovnica knjige Druga žena avtorice Alenke Kesar

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si