Izbrana poglavja svetovne kulinarike še zadnjič ob morju

Odprta kuhna gre še zadnjič na morje

V soboto, 12. oktobra, se bo kulinarična karavana Odprte kuhne še zadnjič letos odpravila na morje. Stojnice, polne domačih in tujih dobrot, bodo ponovno napolnile slikoviti Carpacciov trg in prijazno senco Taverne v Kopru. Najokusnejše druženje, ki ga ekipa Odprte kuhne pripravlja v sodelovanju z Mestno občino Koper, se bo začelo ob 11. uri in trajalo do 21. ure.

 

 

Za to, da nikomur na Obali to soboto ne bo treba kuhati doma, bo tudi tokrat poskrbel pisan nabor različnih ponudnikov, ki bodo obiskovalcem predstavili izbrana poglavja velike enciklopedije svetovne kulinarike. Med drugim se bodo obiskovalci Odprte kuhne lahko poučili o turških dobrotah, kot so kebab na sablji, tradicionalni turški bureki, sarmice v trtinih listih in baklava na stojnici Yildiz Han – hiša turške kulinarike, pri tajski stojnici Roza slona se bodo ob krožniku rezancev Suki Yaki lahko poglobili v to, kako se stopnjuje pridevnik »pekoč«, ob slastnih romali roti zvitkih pa bodo potekale učne ure joge za grizalno-cmokalne mišice na stojnici Indijske restavracije Namaste. Estetom bo na voljo tudi posebna delavnica o tem, kako iz najbolj preprostih stvari, kot je hrenovka,  narediti nekaj res okusnega in lepega. Vodili jo bodo vodili profesorji iz ekipe JEDU Wurst & Dogs.

 

Odojek s kislim zeljem – Super hrust

 

Na stojnicah Gostilne in pivnice Stari pisker ter Argentino Steakhouse bodo obiskovalci deležni lekcij o tem, kaj je res dober kos mesa in kako ga pripraviti, da iz njega potegnemo najboljše, v Deželi okusov bodo servirali priročne namige, kako jesti kot Egipčan, o gurmanskem bontonu drugih kultur pa se bo moč seznaniti ob srkanju in srebanju legendarnih praženih rezancev Restavracije Kitajski vrt. Tudi to, kako pozitivne rezultate prinaša mešanje različnih kultur, bo na urniku to soboto, in sicer na stojnici Super hrusta, kjer bo Osi v kitajskih žarih pekel odojka in ga postregel s slovenskim kislim zeljem ter praženim krompirjem.

 

 

Za konec poučnega dne bo treba še na kaj sladkega in tekočega. O koristnem vplivu sladkarij na splošno počutje in mir v družini bodo predavali TWISTER Ice Cream Rolls, Dvor Jezeršek ter Atelier Karim ter svoje teorije dokazali z zrolanimi sladoledi, japonskimi palačinkami, nepogrešljivim šmornom in prikupnimi makroni. Z okusnimi kofeinskimi ter fruktozno-herbalnimi poskusi na stojnici ekipe Experiment; no ART = no FUN bo dan še zabavnejši, obiskovalci pa se bodo lahko udeležili tudi okroglih miz iz vinarstva in pivovarstva, ki jih bodo pripravili na stojnicah J&B Vinoteke in Cratf beer.

 

“Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!“

 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si