Izdelajte si najbolj šik adventni venček

Praznična kreativna misija za letošnji december: DIY adventni venček

Adventni venčki so v zadnjih letih postali precej bolj moderni – nekateri se odločajo za umetne verzije, ali pa na večji krožnik postavijo le štiri svečke in nekaj dekoracije. Letos pa se trendi vračajo k nostalgiji in tradiciji. Življenje skozi globalno pandemijo nas je namreč pripeljalo do tega, da cenimo majhne stvari v življenju, zato v letošnjem letu v celoti sprejemamo nostalgične trende, kot so keramični in retro okraski.

 

Sanjski šopek

 

DIY adventni venček iz Sanjskega šopka

V trenutni situaciji, ko ste vsi večino časa doma in iščete nove načine za kakovostno preživljanje prostega časa, je Metka iz Sanjskega šopka za vse ustvarjalce pripravila kratek vodič za izdelavo adventnega venčka.

Za izdelavo adventnega venčka potrebujete samo vejice, ki se upogibajo in žico, vezico ali vrvico, s katero vejice povežete. Vse ostale dele venčka je najbolje lepiti z vročim silikonskim lepilom. Če tega nimate, si lahko pomagate tudi s pritrjevanji z žico, ampak bo potrebnih nekaj več spretnosti, saj je vsak posamezen element potrebno najprej ožičiti in nato pritrditi na ogrodje.

 

Preprosta izdelava domačega adventnega venčka

1. korak

Naj bosta vrt in gozd vaše igrišče – tam najdete ogromno materiala primernega za čudovit venček. Ideje, kaj nabrati: storžki, drobne vejice, cipresa, lišaji, šipek, cimet in mah, v kuhinji pa pobrskajte za pomarančami in jabolki.

Usedite se za mizo, uživajte ob skodelici kave, ki naj vas v hladnem jutru poživi in si privoščite trenutek zase. Nato v roke vzemite papir in svinčnik ter skicirajte ideje, ki se vam podijo po glavi, oz. naredite skico venčka. Ko končate se odpravite na svež zrak v gozd ali na vrt – ne pozabite škarij.

2. korak

Iz drobnih vejic naredite osnovo za venček. Vseeno je, kakšne vejice uporabite, važno je, da so lepo upogljive, da se ne lomijo in da z oblikovanjem osnove dobite točno takšno obliko, kot želite. Vejicam sledi zelenje. Metka je uporabila tri vrste zelene barve, saj to popestri venček; cipreso, mah in lišaje.

3. korak

Na vrsti so pomaranče in jabolka. S takšnimi dodatki bo vaš venček prav zares nekaj posebnega. Ne pozabite edino, da morate sadje predhodno posušiti (v sušilniku za sadje, lahko pa tudi v pečici). Nato sledijo le še detajli. Dodate lahko šipek, storžke in seveda cimet. Cimet kar vpije po božiču in bo v vaš dom prinesel praznične vonjave.

 

This slideshow requires JavaScript.

 

Če vam ni do ustvarjanja, adventne venčke najdete v Sanjskem šopku. Vsi venčki so narejeni iz naravnih materialov. Letos pripravljajo klasično kolekcijo, skreirano v modernem stilu.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si