Izšla je nova knjiga Zdravo, Tereza!

Zdrava izbira za vsak dan!


Zdravo, Tereza! se vrača v Slovenijo na počitnice z novo serijo vznemirljivih receptov iz tretje sezone kuharske oddaje na POP TV.

Tereza Poljanič je izdala novo kuharsko knjigo Zdravo, Tereza!, kjer svoje kulinarično znanje tokrat deli iz svoje slovenske kuhinje in za nas pripravlja priljubljene jedi v svojem prepoznavnem slogu. Odkriva kulinarične skrivnosti Slovenije in z novim znanjem sestavi vegetarijanske zdrave recepte.

Po uspešni prvi in drugi sezoni, Tereza koncept zdrave priprave vsakodnevnih obrokov pripelje nazaj k njenim koreninam. V knjigi najdemo vse recepte iz tretje sezone oddaje Zdravo, Tereza in tehnike, kako z lahkoto kuhati okusne, zdrave jedi s sestavinami, ki jih ima čisto vsak v svoji shrambi in so prijazne za vsak žep.

”V tretji sezoni sem se osredotočala na recepte, ki odražajo preprostost, lokalnost in kanček prefinjenosti … Čisto v mojem stilu.

Tereza je GRAZII zaupala, da so tudi novi recepti minimalistični, saj vsebujejo le nekaj sestavin, velik poudarek pa je namenila lokalnosti in sezonskosti, zaradi česar so jedi še bolj omamne. Z njimi ni treba kaj dosti eksperimentirati, saj z najbolj kakovostnimi sestavinami takoj dobimo jed, polno življenja in okusa. Za veganske jedi Tereza še vedno uporablja kokosovo olje, ki ga lahko zamenjamo z lokalnim oljčnim oljem, v ravnovesju s svežimi sestavinami v sezoni pa koristi tudi nerafinirani kokosov sladkor.


Prihod na počitnice in učenje v Sloveniji je moj novi začetek, nov prazen list, ki sem ga napolnila z enostavnimi recepti, načinom razmišljanja in življenja. Ko preprost način življenja in spoštovanje tega, kar imamo pred nosom, postane vrhunska prefinjenost.”

Knjiga je na voljo v vseh knjigarnah Felix in www.teresamisu.com

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si