Jajčna omleta s češnjevimi paradižniki

VP_2Pripravila: Maja in Jernej (jernejkitchen.com)

Za zajtrk obožujeva jajca, ker nama dajo ogromno energije in po takšnem obroku sva sita kar nekaj časa. Kombinacija češnjevih paradižnikov, parmezana in drobnjaka je enostavna in božanska. Odlična za hiter, krasen zajtrk ali lahko kosilo. Jaz imam rad, da so jajca v sredini še malo tekoča, lahko pa jih kuhate malo dlje, da zakrknejo. K jajčni omleti se odlično poda še žlica kisle smetane ali creme fraiche. V nadev pa lahko vključite tudi šunko, gobe, dimljenega lososa ali karkoli druga.

 

omelette_jernejkitchenZa 1 omleto
Čas priprave: 10 minut

SESTAVINE:
1 žlica olivnega olja
2 jajci
5 češnjevih paradižnikov, narezanih na četrtine
½ pesti drobnjaka, nasekljanega
1 pest parmezana, sveže naribanega
½ čajne žličke morske soli in črnega popra

POSTOPEK:

1.
Jajca ubijemo v manjšo posodo in jih s pomočjo vilice razžvrkljamo. Začinimo s soljo in sveže mletim črnim poprom.

2.
Na kuhalnik pristavimo ponev, ki jo na visoki temperaturi segrejemo in dodamo olivno olje. Ko je olivno olje zelo vroče, vendar se ne sme kaditi, hitro dodamo jajca. Potresemo ponev, da se jajca enakomerno razporedijo in pustimo 20 sekund.

3.
S pomočjo lopatice potisnemo robove omlete proti sredini ponve; z neprestanim tresenjem ponve. Na tak način enakomerno razporedimo preostalo jajčno tekočino. Omleta je narejena, ko je še vedno rahlo mehka, skoraj tekoča na sredini. Na tej točki hitro dodamo narezane češnjeve paradižnike in polovico nasekljanega drobnjaka ter parmezan. Takoj odstranimo s kuhalnika.
NASVET: Omleta mora biti bleda, rumena in ne rjave barve, v celoti pa mora biti pripravljena (skuhana) v manj kot 1 minuti.

4.
Da zvijemo omleto, ponev dvignemo nad kuhalnik in jo nekoliko nagnemo stran od našega telesa. S pestjo krepko in kratko udarimo proti ročaju ponve, da se zgornja tretjina omlete prepogne. Zdaj omleto zdrsnemo na krožnik, tako da se dokončno zvije; z odprto stranjo navzdol. Lahko pa si pomagamo tudi z vilicami.

5. POSTREŽEMO
Jajčno omleto postrežemo s preostalim nasekljanim drobnjakom ter žlico kisle smetane ali creme fraiche.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si