Jana Koteska s šampinjoni nad rakom dojk

jana-koteska_1

Prihajajoči mesec oktober bo tudi letos namenjen osveščanju o raku dojk, ki je še vedno najpogostejši rak pri Slovenkah. V Sloveniji vsako leto zaradi raka na dojkah namreč zboli skoraj 1300 žensk in do deset moških. Najbolj angažirano pri povezovanju zdravih žensk, bolnic, posameznikov in strokovnih institucij je združenje Europa Donna, ki je 15. oktober razglasilo za Dan zdravih dojk in ga posvetilo širjenju informacij o zdravju dojk ter ozaveščenju za preprečevanje in zgodnje odkrivanje raka dojk pri ženskah in dekletih. Njihov glavni cilj je vsem ženskam zagotoviti enake možnosti za zgodnje odkritje bolezni, takojšnje zdravljenje in rehabilitacijo. Za podporo društvu Europa Donna so se odločili tudi pri Hoferju, kjer lahko cel oktober z nakupom šampinjonov v roza embalaži prispevate 10 centov za osveščanje o raku dojk. Raziskave namreč kažejo, da šampinjoni vsebujejo koristne snovi, ki lahko pripomorejo k preventivi raka dojk.

“V rožnatem oktobru želimo s svojimi aktivnostmi opozoriti na pomen preventive, zgodnjega odkrivanja, učinkovitega zdravljenja in celostne rehabilitacije bolnic. Poudarjamo pomen zdrave prehrane, ustrezne telesne aktivnosti, pozitivne naravnanosti, rednega mesečnega samopregledovanja dojk in obiskovanja vseh treh presejalnih programov. Dolžnost vsakega posameznika je, da skrbi za ohranjanje svojega zdravja,” poudarja Mojca Senčar, predsednica Slovenskega združenja za boj proti raku dojk Europa Donna.

sampinjoni

Vsaka posameznica lahko naredi največ zase in za svoje zdravje s preventivo. Raziskave kažejo, da šampinjoni vsebujejo koristne snovi, ki lahko pripomorejo k preventivi raka dojk. Pri podjetju Hofer so se tako odločili spodbuditi njihovo uživanje in podpreti prizadevanja Europe Donne. Cel oktober lahko v njihovih poslovalnicah po Sloveniji z nakupom šampinjonov v roza embalaži prispevate 10 centov za aktivnosti združenja Europa Donna.

“Pri podjetju velik pomen pripisujemo zdravju in dobremu počutju, tako pri naših kupcih kot zaposlenih. To vrednoto spodbujamo tudi skozi projekte iniciative Danes za jutri, ki poleg premisleka o ponudbi zdravih izdelkov, odgovorni proizvodnji in zdravi prehrani na sploh spodbujajo k gibanju in spremembi stila življenja. Večina naših sodelavcev je žensk in s podporo projektov, kot je Roza oktober, želimo tudi njih spodbuditi, da svoje zdravje postavijo na prvo mesto,” dodaja Lejla Helbl, vodja komunikacij in odgovornega vodenja podjetja pri Hoferju.

jana-koteska_2

Akcijo je kot ambasadorka Roza oktobra podprla tudi manekenka in voditeljica Jana Koteska, aktivna članica Europe Donne: “Pred sedmimi leti sem prebolela raka dojk in iz te izkušnje prišla še močnejša. Zdravje tako postavljam na prvo mesto in z aktivnim delovanjem z veseljem pomagam tudi drugim s podobno izkušnjo. Kot ambasadorka akcije pozivam vse k nakupu šampinjonov v roza embalaži v trgovinah Hofer, saj s tem tudi sami prispevate k osveščanju o raku dojk.”

Več informacij na www.hofer.si/rozaoktober.

Foto: PR

 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si