Januarja je čas za popraznično razstrupljanje

Praznični december je minil, kot bi mignil. Ste tudi vi uživali s prijatelji in družino v prijetnih druženjih ob dobri hrani in pijači? Ob tem pa nekoliko »pozabili« na redno gibanje in se vsakokrat še malenkost pregrešili, ko so prišle na vrsto sladice? Zdaj je čas, da se ponovno spravite v formo. In zakaj ne bi s tem začeli kar na morju? Detox vikend ob morju je namreč odlična vzpodbuda za bolj zdrav in aktiven začetek leta. Samo pomislite na aktivne sprehode na morskem zraku, jogo ob morju, zimsko plavanje, zdravo izbiro prehrane …

Popolna kombinacija sproščanja in aktivnosti

Če se boste odločili za razstrupljanje na morju, vam GRAZIA priporoča Active Healthy Hotel Istra v Opatiji, kjer boste lahko uživali v raznoraznih aktivnostih. Še posebej so učinkovite aktivnosti na morskem zraku, saj je ta bogat z negativnimi ioni in zaradi tega lažje dihamo, bolje spimo ter okrepimo imunski sistem. Če ste ljubitelji sprehodov ob morju, boste navdušeni nad 10-kilometrskim znamenitim morskim sprehajališčem Lungomare, po katerem se lahko podate na aktivni sprehod ali pa preizkusite nordijsko hojo, ki je ena bolj učinkovitih telesnih aktivnosti. Prav tako lahko jogo vadite kar ob morju in začnete dan z več fokusa in energije. Najbolj pogumni pa se lahko ob nedeljah udeležijo ur zimskega plavanja na plaži Slatina. Z zimskim plavanjem krepimo imunski sistem in endorfine, kurimo kalorije in izboljšamo libido.

Zdrava hrana za zdravo življenje

Ob vseh aktivnostih pa ne smemo pozabiti na zdrave obroke, ki so pomemben del razstrupljanja telesa. V razstrupljevalnih kotičkih Active Healthy Hotela Istra boste odkrili 7 načinov za razstrupljanje zjutraj – zeleni čaj, ovseni kosmiči, sveži sokovi, jabolčni kis … Funkcionalna pa bo tudi večerja. Skrbno izbrane jedi, ki vključujejo modro ribo in različne solate ter temeljijo na špargljih in gobah, bodo spodbudile vaš metabolizem in izboljšale absorbcijo hranil. V kotičku zeliščarja Alda pa lahko preizkusite tudi lokalna zdravilna zelišča v obliki domačih zdravilnih čajev, zeliščnega masla, kruha in začimb za jedi.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si