Javier Bardem in Penélope Cruz skupaj v filmu Ljubiti Pabla

Foto: Cover Images

 

Zakonca Javier Bardem in Penélope Cruz, oba oskarjevca, bosta znova zaigrala skupaj v filmu in skušala pričarati kemijo še na velikem platnu.

Pred biografsko kriminalno dramo Ljubiti Pabla sta skupaj zaigrala v kriminalni drami Svetovalec (2013), v drami Woodyja Allena Ljubezen v Barceloni (2008), ki je Cruzovi prinesla oskarja za stransko vlogo, ter romantični komediji Pršut, pršut (1992).
Film, ki 14. junija prihaja na velika platna, opisuje vzpon in padec enega najhujših preprodajalcev drog Pabla Escobarja in njegovo vihravo ljubezensko razmerje z eno najslavnejših kolumbijskih novinark Virginio Vallejo, in sicer v Kolumbiji v osemdesetih letih prejšnjega stoletja, v času terorja, ki je zajel državo.
Posnet je po knjižni uspešnici Loving Pablo, Hating Escobar kolumbijske pisateljice, novinarke in voditeljice Virginio Vallejo, ki opisuje petletno romantično razmerje med kraljem kokaina in novinarko. Film so v celoti posneli v Kolumbiji, kar je bilo po besedah režiserja Fernanda Leóna de Aranoe, ki je napisal tudi scenarij, neizogibno, v največji meri prav zaradi pristnosti lokacije in same zgodbe.

Nekaj zanimivosti, povezanih s filmom
* V začetku 90. let so Escobarjevo premoženje ocenjevali na 30 milijard ameriških dolarjev, kar bi danes pomenilo, da jih ima več kot 55 milijard.
* Najbogatejši kriminalec na svetu je kraljeval v podzemlju kar dve desetletji, zaradi neusmiljenega “poslovanja” pa je zaslužen za smrt tri tisoč ljudi.
* Biografska knjiga Loving Pablo, Hating Escobar avtorice Virginie Vallejo je kmalu po izidu postala najbolj brana knjiga v Kolumbiji in Latinski Ameriki, prevedena pa je v 16 jezikov.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si