Je botoks še vedno tabu?

O botoksu krožijo številne neresnice, zato smo se odločili povprašati dermatologinjo Katjo Gorenšek Ul o tem, kako sploh izgleda ta popularni estetski poseg in kako dolgo se lahko nadejamo njegovega učinka.

Specialistka dermatovenerologije je za GRAZIO povedala, da “z botoksom (botulinskim toksinom) dosežemo sprostitev tistih mišic, ki največ prispevajo k nastanku gub med obrvmi in ob očeh, tako se gubice zmanjšajo ali izginejo. Te gube nas namreč naredijo jezne, žalostne ali utrujene. In to je tisto, kar ljudi najbolj moti, ne same gubice, ampak izražanje čustev, ki jo le-te prinesejo s seboj”.
Pred odločitvijo za katerikoli estetski poseg se je potrebno natančno pogovoriti z zdravnikom specialistom, pove Katja Gorenšek Ul, dr. med., ki nato še doda: “Sama se rada pogovorim o celem spektru različnih estetskih posegov, saj želim, da ljudje poznajo vse svoje možnosti in da vedo, kaj lahko od kakšnega posega pričakujejo. Menim, da je to edina pot, da so ljudje na koncu z rezultatom tudi zadovoljni.”
In kako izgleda sam poseg? “S posegi po navadi pričnemo okrog 30. leta starosti ali kasneje. Botulinski toksin s pomočjo drobne igle apliciramo v mišico. Rezultat je viden po 7 do 14 dneh. Učinek pa traja nekje do 4 mesece,” pove strokovnjakinja.

Več o botoksu preberite TUKAJ.

 

 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si