John F. Doe: Povej naglas

Pred tremi leti si je skupina blejskih rokerjev nadela ime John F. Doe in v samozaložbi izdala svoj prvenec. Njihova zgodba pa se je od drugih podobnih garažnih podvigov razlikovala po tem, da je prvi album naletel na odlične kritike in v kratkem času pošel iz vseh zalog.

Tokrat pod okriljem založbe Nika Records predstavljajo prvi singl Povej naglas z novega albuma, ki bo v celoti predstavljen še letošnjo jesen.
Člani zasedbe Marko Zemljič, Aleš Svetina, Luka Zemljič, Tilen Knaflič in Bojan Marinko so prepoznaven zvok našli v živosti glasbe, ki jo pričara hkratno snemanje vseh inštrumentov in temu načinu ostajajo zvesti tudi pri snemanju drugega albuma. Prišlo pa je tudi do nekaterih sprememb, kot so na primer slovenska besedila, ki so zamenjala angleška, in popolnoma novo sodelovanje s Petrom Deklevo, ki je prevzel vlogo producenta.
Povej naglas so izbrali za uverturo v drugo poglavje svoje glasbene poti zato, ker “je za razliko od ostalih malo bolj lahkoten in tako predstavlja enostaven uvod v celo zgodbo, ki še prihaja”. Kljub temu pa obljubljajo, da je komad “podkrepljen z zanimivimi harmoničnimi poigravanji in inštrumentalnimi vložki,” kar je pomemben del njihovega ustvarjanja, ki temelji na spontanem glasbenem druženju in izražanju.

Za skladbo so v sodelovanju z Jako Dornigom naredili tudi videospot, ki si ga lahko ogledate spodaj.

Svojim poslušalcem sporočajo, “naj gredo ven na koncerte, poslušat različne odlične skupine, ki jih pri nas ne manjka, a se žal o njih premalo govori. Poslušajte glasbo, ki vas gane, ki vam da misliti in se ji prepustite, da vas za kratek čas odpelje v svoj svet”.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si