Jubilejni koncert ob 60-letnici Ota Pestnerja

Legenda slovenske zabavne glasbe Oto Pestner je 2. in 3. decembra ob svojem okroglem jubileju izpeljal kar dva veličastna koncerta v Cankarjevem domu.

Oto Pestner_foto Ksaver Šinkar

                                                          Foto: Ksaver Šinkar

Svoj 60. jubilej je Oto proslavil v krogu svojega zvestega občinstva na koncertu v slovesni Gallusovi dvorani. Zaradi izjemnega zanimanja so vstopnice hitro pošle, zato je Oto svoje oboževalce razveselil tudi večer prej, z dodatnim koncertom. Oto Pestner je koncert umestil v praznični december in pripravil res praznično vzdušje ter ob pomoči domačih in tujih glasbenih gostov, oba večera, izpeljal res nepozaben koncert.

Oto Pestner2_foto Ksaver Šinkar

Ponovno je dokazal, da je izjemen vokalist, saj je z doživeto interpretacijo odpel številne znane uspešnice iz svojega obsežnega opusa. S pestrim repertoarjem se je Oto dotaknil vseh obdobij svojega ustvarjanja. Alpski kvintet, v katerem je mnogo let deloval tudi Oto, je zadovoljil vse ljubitelje narodnozabavne glasbe, ljubitelje popa pa je razveselil nastop skupine HELP! – A Beatles tribute, ki so nas z doživetim nastopom vrnili v zlati čas legendarnih Beatlov. Od popevke do popevke so Ota spremljali Simfonični orkester in Big Band RTV Slovenija, nastopili pa so tudi mnogi imenitni gostje: Pro Anima Singers, violinist Sandro Roj, pianist Petar Milić ter vokalisti Lynn Marie Rink, Elda Viler in Matej Hribernik.

Foto: Ksaver Šinkar

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si