Junijske dogodivščine Odprte kuhne

Tri gostovanja po Sloveniji ter poletni obratovalni čas in dopolnjena ponudba v Ljubljani

 

Odprta kuhna Ljubljana

 

Junij je za Odprto kuhno pester mesec, saj se bo po čudovitem dogodku na Ptuju odpravila še na tri gostovanja v slovenskih mestih. V Kopru bodo dobro jedli in pili to soboto, 15. junija. V Novi Gorici se bo Odprta kuhna ustavila v sredo, 19. junija. Po petih letih pa se bo v soboto, 22. junija, kulinarična karavana ponovno odpravila na enkratno gostovanje v Slovenj Gradec. Popestritev obiskovalce Odprte kuhne čaka tudi v Ljubljani, kjer bodo že ta petek, 14. junija, ponudbo ponovno nadgradili s projektom Slovenija – kulinarična destinacija, za katerega so lani prejeli nagrado snovalec. Dodatne stojnice, na katerih se bodo z izdelki ter z gastronomijo povezanimi zgodbami predstavile različne slovenske regije, bodo Odprto kuhno bogatile vse do sredine septembra.

 

V Kopru se bo to soboto začela že peta sezona obmorskih kulinaričnih zmenkov, ki na Carpacciov trg in v Taverno zdaj že tradicionalno privabljajo številne gurmane z Obale. Slednji se bodo med stojnicami z domačimi in mednarodnimi dobrotami lahko sprehodili med 11. in 21. uro ter poskusili kaj novega ali obiskali svoje dolgoletne favorite. V Novi Gorici Odprta kuhna gostuje med tednom in poskrbi, da lahko gospodinje in gospodinjci  zajamejo sapo in vihtenje kuhalnic prepustijo ponudnikom Odprte kuhne, oni pa si skupaj s prijatelji in družinami privoščijo sprostitev ob slastnih dobrotah ter kozarčku kakovostnega vina, kraft piva, ali pa morda osvežilnem džin toniku in drugih inovativnih napitkih. Pet let po tem, ko so Odprto kuhno prvič popeljali na izlet iz Ljubljane, pa se danes mednarodno znana in priznana kulinarična tržnica vrača tudi na lokacijo svojega čisto prvega gostovanja – v Slovenj Gradec. Stojnice na Koroškem bodo lačne in žejne vabile na Trgu svobode, in sicer med 11. in 21. uro.

 

Seveda Odprta kuhna vsak petek v Ljubljani nadaljuje tudi svoje redno delovanje na Pogačarjevem trgu, kjer bodo kulinarična druženja od petka, 28. junija, potekala po poletnem obratovalnem času, torej do 22. ure. Že od tega petka, 14. junija, dalje pa bodo obiskovalci Odprte kuhne  v Ljubljani na dodatnih stojnicah ob pokriti tržnici celo poletje lahko spoznavali ponudbo turističnih kmetij ter poskusili in kupili za posamezen kraj ali regijo značilne gastronomske specialitete – od sirov, namazov in mesnin, do pijač in peciva. Poleg tradicionalnih se bodo tu predstavljali tudi domiselni sodobni slovenski obrtniki in mali proizvajalci prehranskih izdelkov. Vse skupaj bo zaokrožil enostaven dostop do informacij o kulinaričnih destinacijah, za katere bodo poskrbeli turistično-informacijski centri.

 

Na prvi letošnji razširjeni Odprti kuhni se bodo predstavili štirje stari znanci ter prav toliko novih ponudnikov. Jernej iz Ateljeja Mali bo s seboj prinesel svoje čudovite lesene izdelke, ljubitelji koktejlov bodo veseli slovenskega proizvajalca žlahtnih džinov Broken Bones, Barba aromatic salt makers bodo spet navduševali z domiselnimi aromatiziranimi solmi, Nina in Jošt iz Shrusko pa prideta pokazat, kaj sta v zadnjem času spekla v svoji peči za keramiko. Med novinci bo butična kavarna Črno Zrno predstavila svojo hladno varjeno kavo, Fruštek bo navdušil z domačimi granolami, Brlogarka pa z unikatnim ročno izdelanim nakitom s kulinaričnim pridihom. Tu bo tudi ekipa trgovine Vezenina, ki bo po željah vezla vzorce in napise na predpasnike in kuhinjski tekstil. »Odprto kuhno s projektom Slovenija – kulinarična destinacija tudi letos nadgrajujemo v želji utrjevati položaj Slovenije na svetovnem kulinaričnem zemljevidu in krepiti osveščenost o slovenski gastronomiji med domačini in turisti, s tem pa Odprta kuhna poleti prerašča v pravo kulinarično-informacijsko središče Slovenije,« je pred prvim dogodkom z dopolnjeno ponudbo poudaril soustanovitelj Odprte kuhne Lior Kochavy.

 

This slideshow requires JavaScript.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si