Kadilci, poskrbite za svoje zdravje ZDAJ!

tumblr_mqmnk2BCqA1s7oh35o1_1280

Nekateri se odločijo v trenutku in za vedno pozabijo na cigareto, drugim uspe ob podpori partnerja ali z nadomestno elektronsko cigareto, zdravnikom, jogo, hipnozo, spet tretji vzdržujejo svoj distanco z le občasno pregreho. Kakor koli obrnemo, je kajenje že stoletja stara nikotinska razvada in vsi smo sprejeli, da je kajenje škodljivo. Vemo za številne negativne posledice in impresivne, zastrašujoče podatke, kot je na primer ta, da tobačni dim vsebuje vsaj 250 strupenih kemičnih snovi in več kot 50 sestavin je znanih kot rakotvornih, da vsaka škatlica cigaret skrajša življenje za 3 ure in pol, … Pa vendar, na koncu se odločamo sami zase. Občasno kajenje, verižno, … niti ni pomembno, pomembno je, da vsi tisti, ki omamni razvadi ne morejo ubežati, poskrbijo za svoje zdravje toliko bolj kot ne kadilci.

Tobačni dim vsebuje vsaj 250 strupenih kemičnih snovi in več kot 50 sestavin je znanih kot rakotvornih, vsaka škatlica cigaret pa skrajša življenje za 3 ure in pol.

Kadilci morajo paziti, da vnesejo dovolj vitaminov in mineralov, ki jih ščitijo in vsaj zmanjšajo negativne učinke kajenja. Tudi, če za vas še ni primeren čas za prenehanje, je nujno, da storite več za svoje zdravje. Preveč je vitaminov in mineralov, ki vam jih zaradi kajenja primanjkuje. Telo potrebuje dopolnilo, ki vsebuje vse, kar kadilec s cigareti oslabi. Prehransko dopolnilo NICOSAL iz Dermasala vsebuje vse – vitamin C, saj ga kadilci na cigareto porabijo kar 25 mg! Redno kajenje zmanjša tudi število rdečih krvničk, zato je NICOSAL-u dodan vitamin B6 in vitamin B12, ki povečata število rdečih krvničk. Vitamin B12 poskrbi tudi za boljše delovanje imunskega sistema in prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti, kar lahko privede do resnejših obolenj. Z NICOSAL-om boste poskrbeli za lep nasmeh, saj ohranja zdrave zobe in tudi kosti. Vitamin D pomaga pri ohranjanju zdravja zob in ravni kalcija v telesu. Ravno zaradi zdravja ustne votline pri kadilcih, sta NICOSAL-u dodana še vitamin A in biotin, ki pomagata pri ohranjanju zdravja sluznic.

Če odlašate s prenehanjem kajenja, pa ni potrebno, da odlašate tudi z zmanjšanjem škode, ki vam ga kajenje povzroča.

Če odlašate s prenehanjem kajenja, pa ni potrebno, da odlašate tudi z zmanjšanjem škode, ki vam ga kajenje povzroča.

Nekadilci ne morejo razumeti, zakaj bi nekdo sploh kadil in si uničeval zdravje. Kadilci pa si jutranje kavice, popoldanskega klepeta po naporni službi ali zabave s prijatelji ne morejo predstavljati brez cigarete. Morda ste že razmišljali, da bi prenehali kaditi, pa ni bil pravi čas – je pa zato vedno pravi čas, da se pred škodljivimi posledicami kajenja primerno zaščitite.

Foto: PR, Pinterest

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si