Kaj če bi lahko modno nosili oceanske odpadke?

Mislimo, da bi ribiške mreže na vas izgledale veliko boljše kot na oceanskih tleh!

Swimsor je nova brezčasna in trajnostna blagovna znamka kopalk, rojena iz ljubezni do okolja in strasti do družbenih sprememb. Kopalke so narejene iz recikliranih materialov, pretežno odvrženih ribiških mrež, s čimer pomembno prispevajo k varovanju okolja. Da bi zagotovili visoke standarde kakovosti in podprli lokalno gospodarstvo, so oblikovane in etično proizvedene v Sloveniji . Za blagovno znamko Swimsor stojita dve mladi ženski, ki ne le oblikujeta lepe, dolgotrajne bikinke, ampak ju združuje tudi strastna zavez k ustvarjanju boljšega, bolj trajnostnega in zavestno povezanega sveta.

Kakovostni in trajnostni materiali

»Izbira pravega materiala je bila naša prioriteta, saj želimo, da so naše kopalke trajnostne, a hkrati tudi kakovostne in udobne. Želimo, da našim strankam služijo na dolgi rok. Po dolgotrajnih raziskavah smo končno našli material, v katerega smo se naravnost zaljubili, in prepričani smo, da smo izbrali najboljšo, in najbolj trajnostno rešitev za naše kopalke.

Swimsor kopalke so ročno izdelane iz materiala ECONYL, ki omogoča neomejeno število recikliranj, kar ne le podpira zdravje naših oceanov, ampak da novo življenje temu, kar bi sicer šlo na smetišče. ECONYL je ustvarjen iz sintetičnih odpadkov, kot so industrijska plastika, odpadna tkanina in ribiške mreže iz oceanov, recikliran in obnovljen v novo najlonsko prejo, ki je popolnoma enake kakovosti kot deviški najlon. A za razliko od deviškega najlona ima ECONYL veliko manjši vpliv na okolje. Njegova uporaba zmanjšuje emisije ogljika, uporabo surove nafte in odpadkom, ki onesnažujejo naše morje, da novo vrednost.

Material Swimsor kopalk ni prosojen, je dvakrat bolj odporen proti kloru, kremam in oljem za sončenje kot katerakoli druga tkanina za kopalke, poleg tega pa ima še UV-zaščito 50+. Okoljska zavednost je opazna tudi v embalaži. Swimsor kopalke prejmete v embalaži iz kompostiranih obnovljivih rastlinskih materialov, kot je koruza, ki se razgradi v 90 dneh v komercialnem kompostu in v 180 dneh v domačem kompostu.

Ocean-positive” s skrbjo za oceane:

Vsako leto se v morje zavrže 640.000 ton ribiških mrež. Če se izgubljene ali odvržene mreže ne poberejo, lahko ostanejo v vodi več kot 600 let in ogrožajo naš morski ekosistem, škodijo koralnim grebenom, onesnažujejo naše plaže in vplivajo na lokalno turistično industrijo.

Biti “Ocean-positive” ne izhaja le iz tega, kar počnemo na morju ali v oceanu, ampak se tudi odraža v naših vsakdanjih odločitvah. Od oblačil, ki jih izdelujemo, do njihove embalaže, in projektov ali podjetij, ki jih podpiramo z nakupi. Vse Swimsor dejavnosti pa so usmerjene k zagotavljanju bolj trajnostnega poslovanja, ki spoštuje morja in oceane.

Glas za spremembe – etična blagovna znamka

Oblačilna in tekstilna industrija po vsem svetu zaposluje približno 40 milijonov delavcev. Večina zasluži manj kot 3 dolarje na dan, okolja, v katerih delajo, pa so pogosto zelo nevarna. Leta 2013 se je tovarna oblačil Rana Plaza v Bangladešu zrušila na delavce in pod seboj pokopala  1138 ljudi.

Swimsor je glasnik in podpornik sprememb – zavzema se za poštena plačila, zgledne odnose in dobre delovne pogoje. Naše kopalke so proizvedene v majhnem podjetju v Sloveniji, ki zagotavlja, da so te etične vrednote uveljavljene kot temelj naše blagovne znamke.

Kosi iz prve kolekcije kopalk so zelo udobni in stilsko brezčasni. Vsi modeli in potiski so razviti znotraj podjetja in so ekskluzivni za kolekcije Swimsor. Izbrani odtisi in barve pripovedujejo pomembne zgodbe oceana, ki tudi z estetiko odražajo Swimsor vrednote.

Prva kolekcija predstavlja tri različne stile zgornjih in spodnjih delov kopalk. Vsi so na voljo v dveh barvah, kar vam omogoča veliko možnosti za kombiniranje in sestavo Swimsor izgleda po vaših željah.

Swimsor s strastjo ustvarja varno in podporno skupnost, v kateri se ženske lahko povežemo in delimo pomembne zgodbe in izzive, s katerimi se srečujemo v današnjem svetu. Naš namen je spodbuditi ženske in jim ponuditi platformo, na kateri se bomo predstavile brez sramu in brez opravičil in razpravljale o ključnih temah, zaradi katerih smo edinstveno človeške.

Za več informacij o kopalkah Swimsor jih spremljajte na Instagramu @swimsor.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si