Kaj je črna detox voda, ki je postala poletni Instagram hit?

Če ste med tistimi navdušenci zdravega načina življenja, ki jim ne uide nobena noviteta na tem področju, ste zagotovo na družbenih omrežjih opazili nenavadne steklenice črne vode. No ta voda ni le nenavadna, ampak tudi koristna za naše počutje in v sebi skriva veliko več, kot le izgled, ki pritegne!

 

 

#COSMOWATER

Nutricionisti trdijo, da omenjena črna detox voda vsebuje več pozitivnih lastnosti, ki koristijo našemu telesu. Ljubitelji športa in uravnotežene prehrane so se že uspeli zaljubiti in s seboj nosijo moderne steklenice črne tekočine.

Črna detox voda je naravna artezijska voda, ki vsebuje huminski kompleks, ki ga pridobivajo v Sibiriji (gre za sestavo, ki daje vodi črno barvo). Voda se črpa iz vrtin do globine 1,5 kilometra, ki se nahajajo na permanskem ozemlju. Omenjena detox voda je nasičena s kalcijem in magnezijem ter se ponaša z visokim pH (8,2) – kar zmanjšuje stopnjo kopičenja kislin v telesu.

Voda, ki deluje takoj po zaužitju, je blagodejna za delovanje želodca in črevesja, ustvarja gel-film, ki ščiti pred škodljivimi bakterijami in toksini, lajša simptome zastrupitve (slabost, bolečine v trebuhu), odstranjuje alergene in normalizira presnovo.

 

 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si