Kaj jesti v 20-ih in 30-ih, da bi ostali fit?

stojesti2_840_472

Z vsako svečko na torti se vzpenja tudi kazalec na vaši tehtnici, v kolikor, seveda, ne pazite na prehrano. S staranjem se upočasnjuje tudi naš metabolizem, s tem pa se nabirajo tudi nezaželeni kilogramčki. Seveda se jim lahko izognete, če v svojih 20-ih in 30-ih izbirate pravo prehrano. Saj veste: ko ste mladi, vam nekaj kozarčkov alkohola in velika pizza sredi noči ne predstavljajo nikakršnih posledic, a vedite, da si vaše telo vse zapomni, zato je ključno, da že v mladosti jeste zdravo in na ta način poskrbite, da boste tudi kasneje ostali fit.

To morate imeti v svojem hladilniku pri 20-ih

Pomembno je, da v 20-ih zaužijete veliko beljakovin. Prav zato namesto čipsa grizljajte grški jogurt z arašidovim maslom ali trdo kuhano jajce. Zakaj proteini? Ker pomagajo, da se ogljikovi hidrati in maščobe lažje razgradijo, hkrati pa skrbijo za daljši občutek sitosti. Iz hladilnika odstranite alkohol, saj ta vsebuje ogromno sladkorja. V redkih trenutkih, ko pijete alkohol, izberite vino. V 20-ih je prav tako zelo pomembno, da v telo vnesete dovolj kalcija, ki pomaga pri močnih kosteh. Jejte agrume, grah, jajca, mastne ribe in zeleno zelenjavo, saj ta živila pomagajo pri razvoju kosti.

tumblr_o1wxe62dTO1uerxpoo3_1280

To morate imeti v svojem hladilniku pri 30-ih

V 30-ih letih pomembno vlogo igra stres, ta pa močno vpliva na pridobivanje kilogramov. Hormon stresa kortizol se začne sproščati v stresnih situacijah, maščobe se začnejo skladiščiti, kar pa še dodatno upočasnjuje metabolizem, zato je v takšnih trenutkih težko izgubiti kilograme. Pomembno je, da uživate veliko vitamina C, ki ga najdete v pomarančah, ribezu, papriki, zelju in špinači. V tem obdobju potrebujete veliko energije, zato naj v vaši prehrani prevladujejo žitarice in beljakovine, prav tako pa se morate izogibati alkoholu. Sadje in zelenjava naj v 30-ih postaneta vaša dobra prijatelja, prav tako povečajte vnos vode in pazite na količino soli, ki jo vnesete v telo, saj ta prispeva k dehidraciji. Dehidracija pa negativno vpliva na zdravje in lepoto, saj povzroča pojav gub.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si