Kaj navdihuje glavno urednico GRAZIE?

V mesecu maju in juniju poteka vseslovenska akcija #peronavdiha, v kateri prek družbenega omrežja Instagram iščemo 10 besed, ki najbolj navdihujejo Slovence.

Po mesecu dni zbiranja besed se je oblikovala že kar jasna slika, kaj so tiste reči, brez katerih si Slovenci in Slovenke življenja pravzaprav ne predstavljamo. Nepogrešljivi za osebno srečo in navdih so: družina, hvaležnost, kreativnost, narava, gozd, gore, mir, nasmeh, otroci.

 

Deli svojo besedo navdiha

Če želiš tudi ti besedo, ki te navdihuje, deliti z drugimi, potem na svojem Instagram profilu objavi kratek zapis in iz njega izloči besedo, ki te navdihuje. Objava bo imela še večjo težo, če bo k njej dodana ustrezna fotografija. Kaj je tisto, kar prebudi veselje v tebi, te vleče naprej, morda spodbuja, da se vsak sleherni dan veseliš življenja? Je to ljubezen, hrana, svoboda, družina, morda nasmeh naključnega neznanca?

Ob objavi na svojem profilu k sodelovanju povabi še svoje sledilce in nikar ne pozabi dodati ključnika #peronavdiha.

 

Svojo besedo navdiha so z nami delili tudi številni znani Slovenci in Slovenke

Simpatična avtorica, blogerka in TV voditeljica Ana Žontar Kristanc nam je zaupala, da je njena beseda navdiha MAMA, urednica revije Grazia Slovenija Špela Štamol pa je izbrala ČUJEČNOST.

»Zavedati se svojih misli, čustev, občutkov in zunanjega dogajanja in se temu NE poskušati izogniti, ga zadržati ali ga kako drugače spreminjati. To je bistvo, ki me vleče naprej v spoznavanju zunaj in znotraj nas!« je zapisala Špela na svojem profilu.

 

Trenutek za razmislek si je med dopustovanjem po prelepi Španiji vzela lepotna blogerka in profesionalna vizažistka Nika Veger. Izbrala je UMETNOST. »Ker je drzna, svobodna, perfektno nepopolna, drugačna, izziv, pobeg, navdih, zrcalo, motivacija, tišina in krik hkrati, sprememba, bolečina, življenje, ljubezen …«

 

 

Modno Blogerko Evo Ahačevčič Pakiž pa navdihuje … kaj drugega kot LEPOTA. »Pa ne mislim le na makeup in lepotilne izdelke, lepotne trende in popolne obraze, pač pa na lepoto ali kar lepote življenja. In tukaj spadajo vzponi in padci, nepozabni in edinstveni dogodki, izkušnje, narava, lepo servirana hrana, mestna arhitektura in pozitivne vibracije, ljudje, ki mi enkratno prekrižajo pot ali si z njimi delim sleherni dan, vonj, sploh tisti, ki mi obudi spomine in prijetne občutke.«

 

 

In še zadnji navdih danes – SVOBODA. Nanjo prisega ljubiteljica vsega modnega in lepega ter življenja nasploh, Anja Cajhen. »Ker nam daje možnost, da s pomočjo naših unikatnih talentov in sposobnosti postanemo najboljša možna verzija samih sebe, če le tako želimo. Ker nam omogoča, da pridemo in gremo, kadar želimo. Se izražamo, uživamo v sadovih našega dela. Ja, SVOBODA bi morala biti prva pravica vsakega človeškega bitja,« je zapisala Anja ob svoji fotografiji.

 

 

Deli tudi ti svojo besedo navdiha v akciji #peronavdiha!

Čas imaš vse do najdaljšega dne v letu, 21. junija, ko bodo vse besede navdiha preštete in bo razglašenih tistih 10, ki nas najbolj navdihujejo.

 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si