Kaj storiti, ko vaš puder postane oranžen?

Codice DB: 2507921

Gotovo ste se že znašle v sledeči situaciji: zjutraj ste na kožo nanesle popoln odtenek pudra, a ko ste se čez nekaj ur pogledale v ogledalo, je bila vaša koža oranžna, kot da bi se predolgo zadržale v solariju. To pomeni, da je puder oksidiral ob stiku z maščobami, ki jih izloča vaša koža. Na oksidacijo dodatno vplivajo še vlaga v zraku, onesnažen zrak in druge neugodne razmere v zraku, ni pa za ta pojav kriva sestava pudra. Na srečo obstajajo triki, s katerimi lahko omilite ali preprečite ta zoprn pojav na vaši koži. Tukaj so naši nasveti:

Uporabljajte “primer”, saj je to izdelek, ki bo napravil plast na vaši koži in tako preprečil stik pudra in maščob, ki jih izloča koža. Ko nanesete “primer”, kožo narahlo potapkajte z robčkom in tako odstranite preostanek maščob. Nato nanesite puder in kožo ponovno potapkajte z robčkom, nato pa podlago utrdite s prozornim pudrom v prahu. Uporaba prozornega pudra je nujna. V kolikor uporabite obarvan puder v prahu in bo vaš tekoči puder oksidiral, bo vaša koža videti še bolj oranžna, medtem ko se s prozornim pudrom to ne bo zgodilo. Ta bo le popivnal maščobo na vaši koži, zato ga lahko čez dan nanesete tudi večkrat.

Oranžnemu pudru se lahko izognete tudi, če uporabite nekoliko presvetel puder. V kolikor bo oksidiral, bo ravno pravega odtenka za vašo kožo. Če vam omenjeni triki ne bodo pomagali razrešiti situacije okoli pudra, potem vam svetujemo, da preverite, kakšno kremo uporabljate. Morda je premastna za vašo kožo in izloča še več maščob, ki pripomorejo k oksidaciji pudra. Tudi dehidirirana koža izloča več maščob, kar pomeni, da vaša koža hrepeni po dobri vlažilni kremi.

Vir: Fashion.hr; foto: Mondadoriphoto

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si