Kaj uporabiti prej – šampon ali balzam?

Ko si prebrala naslov, si zagotovo rekla, da je odgovor jasen: balzam se uporablja po šamponiranju. Si kdaj kljub vsemu pomislila, da bi spremenila svojo rutino umivanja in nege las? Po določenem času namreč klasična rutina ne deluje več. To si zagotovo ugotovila. Ko se to zgodi, spremeni vrstni red uporabe izdelkov.

Znanstveniki, ki stojijo za znamkama Unilever in L’Oreal, so namreč prišli do zaključka, da je obrnjen vrstni red uporabe balzama in šampona recept za mehkejše in polnejše lase, še posebej, če ima oseba tanke in bolj občutljive lase. Balzam deluje tako, da krepi naravni zaščitni sloj las, gladi kutikulo in lasem daje sijaj. Če boš po uporabi balzama nanesla šampon, bo ta le spral višek balzama, ki pogosto obteži lase in poskrbi, da so hitreje mastni. Na ta način bodo vaši lasje dlje ohranili sijaj in lahkotnost.

Nad spremenjenim vrstnim redom uporabe balzama in šampona boste navdušene predvsem dame, ki si lase umivate vsakodnevno, in vse lastnice tankih in suhih las. Če si med njimi, ti Grazia vsekakor svetuje, da daš svojim priljubljenim izdelkom za nego las možnost z malce drugačnim načinom uporabe.

Foto: Getty

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si