Kako bomo zakorakali v modno sezono pomlad/poletje 2016?

Spet je čas za barve, živahne dodatke in bolj drzne kroje! Letošnja pomlad in poletje sta po navdihu boho in etno stila igriva, sproščena, malo nostalgična in neskončno romantična. Tudi nežni pastelni toni so modna zapoved sezone 2016. Pridružile se jim bodo kovinske barve, klasična poletna bela, črna in včasih močni barvni odtenki, tako da lahko pričakujemo raznoliko modno poletje.

fotka-8

Več volumna, preprost šik in boho

Modna oblačila bodo spomladi in poleti 2016 predvsem svetla, lahka in bolj sproščena. Materiale z več volumna bo zaznamoval preprost šik, cvetlični in tropski potiski pa bodo nadaljevali jesensko etno-podobo in festivalski videz. V ospredju bodo kombinezoni in dolge obleke v slogu 70. let. Sijoča bela bo v družbi nežnih pastelnih tonov, kožne in bež barve, ki se jim bodo pridružile močna oranžna, gorčična rumena, roza ali barva konjaka. Zvezda sezone pa bo bleščeča kraljevsko modra.

fotka-1

V poletje bomo vstopili na lahkih, belih podplatih

Stalnica modne obutve ostajajo žlahtni športni modeli in modeli Dandy, izdelani iz lahkih materialov v raznih barvnih kombinacijah. Poletno svežino poudarjajo cvetlični potiski, luknjičasti vzorci in platneni materiali, ki s popolnoma novimi svetlimi lahkimi podplati delujejo zelo ženstveno. Puristična različica debelejšega podplata s profilom je gladka in čisto bela – popoln stilski dodatek novim širokim hlačam. Bolj sofisticirani pa so debeli podplati s profilom zobovja morskega psa, črno-bele kombinacije, barvne črte in plasti iz kombinacije materialov s pluto ali konopljo.

fotka-2

Debel podplat v različnih kombinacijah preveva celotno paleto modne obutve za pomlad in poletje: sandale, natikače, gležnjarje, modele na vezalke in brez njih.Cevlji_1

»Skockano«

Oblika pete, ki je bila v modi v 70. letih prejšnjega stoletja, se vrača. Do meč segajoče poletne škorenjčke, spredaj odprte salonarje in klasične sandale s prekrižanimi paščki, bo pogosto krasila kockasta peta. Pa tudi sandali z visoko peto in ženski natikači bodo s kockasto peto stabilnejši. Pri materialih je izbira zelo preprosta: gladko usnje in velur poleg lahkega platna v kombinaciji z luknjičastimi vzorci.

fotka-3

Cevlji_2

Etno-podoba in festivalski videz

Do gležnjev ali do kolen segajoče rimljanke ali gladiatorke, ki že več let vzbujajo pozornost, se odlično prilegajo etno-podobi in festivalskemu videzu. Večinoma so brez pete, zavezujemo jih spredaj.

fotka-4Cevlji_3

K hipijevskemu slogu se podajo poleg ostalih tudi sandali in škorenjčki z resicami ter leseni cokli. Natikači brez pete in japanke zaokrožajo etno hipijevsko podobo. Okrašeni so s kovinskimi okraski, z vezenimi biserčki in verižicami.

Cevlji_4

Špagarice oziroma espadrile so na poletni sceni skoraj samoumevne: črtaste, enobarvne, okrašene z bleščicami, kovinskimi zaključki, čipkami ali cvetličnimi potiski. Poletna pravljica za vse, ki radi obujete kaj lahkega.

fotka-5

Cevlji_5

Vezalke za vse modele

Letošnja novost so vezalke. Celo balerinke bodo letos na vezalke; pa tudi salonarji, sandali in škornji. Tudi klasični modeli bodo z vezalkami, ki se bodo zavezovali do gležnjev ali kot gladiatorke do kolen.

BLF_02-16_GP_200x133.inddCevlji_6

Navdušenje nad športnimi modeli ne popušča

V omari s čevlji imajo športni modeli svoje stalno mesto. Pogosto so iz tehničnih materialov kot sta mrežica in neopren, ki služita kot slogovni element. Barvno po eni strani športni modeli na vezalke ostajajo poletno svetli in beli, po drugi strani pa so lahko barve tudi veliko močnejše – na primer: roza, zelena, modra, rdeča, kovinska, bež in črna.

fotka-7Cevlji_7

Brez poletnih sandal, nizkih modelov brez pete, polne pete in špagaric ne bo šlo

Zelo ravni, lahki sandali in sandali z visoko peto z jermenčkom okrog gležnja, T-jermenčkom ali jermenčkom med prsti bodo z nami tudi v sezoni poletje 2016. Niso pretirano okrašeni; med skromnejše aplikacije spadajo večje zaponke in rese. V vsakem primeru magično privlačijo kovinski zaključki.fotka-9Cevlji_8

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si