Kako do lepše kože v vročih mesecih?

 Pozimi smo na lovu za hranilno bogato dnevno kremo, prihod poletja pa zahteva spremembe v vsakodnevni negi kože. V tem obdobju leta, ko narava z vlago in vročino ne varčuje, na počitnicah pa na kožo vplivajo še morje, veter, sol in večja izpostavljenost soncu. Koža hrepeni po lahkotnih teksturah in kvalitetnih vlažilnih izdelkih. GRAZIA je za vas pripravila nekaj nasvetov, s pomočjo katerih bo vaša koža zdrava, sijoča in odporna na zunanje vplive tudi v poletnih mesecih!
POSEGAJTE PO LAŽJIH NEGOVALNIH IZDELKIH

V poletnih mesecih koža želi razbremenitve. Pravilo »manj je več« velja tudi tukaj. Manj nanosov različnih izdelkov in še ti naj bodo lažjih tekstur. V vašo vsakdanjo rutino vnesite bogate negovalne kremice in balzame z lahkimi vlažilnimi kremami in serumi. Na ta način bo vaša koža ostala kvalitetno navlažena, a nikakor ne otežena. Če je vaša koža mastna, mešana ali problematična, izbirajte izdelke brez dodanih olj, saj ti pogosto mašijo pore.

Serumi so si v zadnjih letih priborili obvezno mesto na kozmetični polici, predvsem zaradi učinkovitosti tretiranja specifičnih težav in lahke teksture, ki se enostavno vključi v vsako negovalno rutino. Zahvaljujoč visoki koncetraciji aktivnih sestavin le nekaj kapljic iz pipete poskrbi za očitno razliko, kar potrjujeta tudi dve novosti dermokozmetične znamke La Roche-Posay, ki do popolnosti zadovoljita potrebe kože v poletnih dneh – Cicaplast B5 serum predstavlja rešitev za dehidrirano in razdraženo kožo brez sijaja, Hyalu B5 serum za področje okoli oči pa vidno zmanjša temne kolobarje in gube okoli oči že po dveh tednih uporabe. Ja, natanko to vaša koža potrebuje za neskončno sijoč, svež poletni videz.

This slideshow requires JavaScript.

OBVEZNO UPORABLJAJTE ZAŠČITNI FAKTOR

Ste vedele, da se poleti zaradi visokih temperatur in vlage v zraku se pore še hitreje mašijo? Pri tem tem je zelo pomembno, da smo dosledne pri nanašanju kreme, dodaten zaščitni sloj v kožo zaklene vlažilne serume, ki jih nanesemo vedno pred nanosom kreme. Strokovnjaki poudarjajo, kako pomembno je nositi zaščitni faktor 50 vse dni v letu, poleti pa moramo biti pri tem le še bolj dosledni, če se želimo izogniti opeklinam in celičnim poškodbam. Te namreč vodijo do prezgodnjega staranja ali raka na koži.  Svetujemo, da vašo dnevno kremo v poletnih dneh zanesljivo nadomesti krema z zaščitnim faktorjem, kot lahek fluid La Roche Posay Anthelios UVMune 400 SPF50+, primeren za vsakodnevno uporabo tudi na najbolj občutljivi koži, ali La Roche Posay Anthelios UVMune 400 fluid za mastno kožo. Ta fluida s sestavino Mexoryl 400 nudita zaščito pred UVA, UVB in infrardečim-A sevanjem ter onesnaževanjem, hkrati pa sta odporna na vodo, znoj in pesek. Vse, kar to poletje potrebujete!

This slideshow requires JavaScript.

NE POZABITE NA ANTIOKSIDANTE

Najboljši način za zaščito kože pred prostimi radikali je uporaba antioksidantov. Oni so namreč tisti, ki popravljajo posledice poškodb, ki so nastale zaradi izpostavljanja soncu, koži vračajo sijaj, pomlajajo kožo. Najboljši antioksidant je vitamin C, pomagajo pa mu tudi niacinamid, vitamin E, zeleni čaj in mnogi drugi.

VSAK VEČER POSKRBITE ZA NEŽNO DVOJNO ČIŠČENJE OBRAZA

V prvi fazi z izdelkom v obliki balzama, čistilnim oljem ali mlekom očistite obraz vseh nečistoč, ličil in UV filtrov, ki ste jih nanesli na kožo, saj so to krivci za zamašene pore in nastanek mozoljčkov, ki pa nam poleti res ne delajo uslug. V drugi fazi z izdelkom v obliki pene ali gela očistite obraz globinsko in temeljito. V tem koraku lahko na koži izvedemo še nežen encimski piling.

VODA, VODA IN ŠE ENKRAT VODA!

V poletnih dneh je bistvenega pomena, da telo hidriramo, saj na ta način iz telesa izplaknemo strupe, kar se vsekakor odraža tudi na stanju kože.

JEJTE SEZONSKO SADJE IN ZELENJAVO

Naša telesa v poletnih mesecih hrepenijo po lahki, sveži in osvežujoči hrani. Poletje je idealen čas, da telo prečistite in ga oskrbite z ogromno dozo zdrave hrane in vitaminov. To se bo seveda odražalo tudi na koži!

POČITEK POD BOROVCI

Izpostavljanje soncu škoduje koži, zato je pomembno, da se mu izogibamo, kolikor je le mogoče. Cvrenje na žgočem soncu zamenjajte za počitek pod borovci. Zdaj pa je tudi idealen čas, da si omislite modni klobuk širokih obodov, se pocrkljate z novimi sončnimi očali, s katerimi se že dolgo spogledujete, na plaži pa kartate v senci pod borovci.

Foto: La Roche Posay, Pexels

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si