Kako do morskih kodrov v domači kopalnici?

Valoviti kodri, ki jih samo po sebi ustvari morje, učvrsti pa morska sol, se le stežka obdržijo več dni po dopustu. S prvim umivanjem izgubijo prvotno naravno kodrasto obliko, s česanjem pa se poletna zgodba morskih kodrov zaključi. S spodnjimi nasveti si pričarajte morski videz las in si prikličite v misli dopustniške dogodivščine.

Lase osušite z majico in ne z brisačo: Največji sovražnik naravnih kodrov je brisača. Grob frotirast material ni dovolj nežen, da bi ohranil kodre, ki jih ustvari moker las. Ne samo, da uniči kodre, temveč tudi tanjša debelino las in cefra njegovo strukturo. Namesto brisače uporabite staro majico iz bombaža ali podobno nežnih materialov, ovijte vanjo lase, nato pa jih pustite, da se posušijo brez uporabe vročih sušilcev.

Po umivanju las nanesite peno za lase: Pena za lase Nivea Care & Hold vsebuje inovativno formulo z euceritom in pantenolom, ki izboljša in krepi strukturo las. Ne glede na način kodranja las, nanesite peno na mokre ali z blagom osušene lase in nato nadaljujte z naravnimi tehnikami kodranja.

Poškropite in spnite lase že pred spanjem: Za učinek kodrov na sicer ravnih laseh se je priporočljivo pripraviti že večer prej. Pred spanjem prečesite lase in jih poškropite z vodo iz razdalje 30 cm. Porazdelite lase na dve polovici in vsako stran posebej zvijte, naredite figo ter spnite z gumico. Za večje število manjših kodrov porazdelite lase na več kot dve enoti. Ker gumice rade lomijo lase, priporočamo gumico iz blaga, predvsem žameta. Lase pustite spete vse do jutra, nato jih nežno odvijte, z rokami razčesite in oblikujte pričesko. Navdušeni boste nad kodri!

Trik s papirnatimi prtički: Tudi ta tehnika zahteva priprave večer prej. Lase razčešite in porazdelite na več enot. Vzemite papirnati prtiček in ga preložite tolikokrat, da bo dobil obliko svinčnika. Vsako enoto las zvijte okrog prtička, kot bi jih zvili okrog svinčnika. Ko z zvijanjem pridete do lasišča, vzemite kos okrogle vate in spnite zvit las z lasnico ter pustite spete do jutra. Bolj nežen način za kodraste lase boste težko našle.

Poškropite lase za jutranjo osvežitev kodrov: Zjutraj so lasje neurejeni. Kodre od prejšnjega dne ali tistih, ki so nastali čez noč, je treba urediti, da niso ves dan videti jutranji. A žal se kodri s česanjem porazgubijo. Skrivnost je v plastenki vode z nastavkom za škropljenje! Namesto, da jih razčešete, jih z razdalje 30 cm poškropite, da las osvežite.

Podaljšate obstojnost kodrov z lakom za lase: Po končnem oblikovanju pričesko učvrstite z lakom za lase Nivea Care & Hold. Ta ne poskrbi le za dolgo obstojnost, temveč s formulo z euceritom in pantenolom tudi izboljša in krepi strukturo las. Odličen je tudi, ker las ne zlepi, ne obteži in ne suši, podari pa jim zdrav in sijoč videz.

Kljub končanem dopustu lahko s temi triki ponesete igrive dopustniške kodre v drugo polovico avgustovskih dni.

 

 

 

 

 

 

Foto: PR

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si