Kako do urejenega doma v le nekaj minutah?

Vsi imamo radi urejen in čist dom, le redko kdo pa ima rad pot, ki vodi do tja. Če tudi vi spadate med tiste, ki vam je čiščenje in pospravljanje popolnoma odveč, sledite preprostim trem korakom, ki vam bodo zagotovo olajšali mukotrpno opravilo.

 

 

Vse na svojem mestu

Vsaka reč naj ima svoje mesto, da v trenutku, ko jo potrebujete, veste kje se nahaja. Po uporabi jo seveda vrnite tja, kjer ste jo vzeli. Sprotno »vračanje« reči na pripadajoče mesto ne vzame skorajda nič časa, na drugi strani pa naredi zelo veliko razliko pri urejenosti doma.

 

Od zgoraj navzdol

Eden izmed nasvetov Antee Bitenc, ki na M SOSESKI v oddaji Popolna gospodinja Tajdi deli zelo uporabne in koristne nasvete za urejen dom, je, da moramo vedno čistiti od zgoraj navzdol. »Ker prah pada na tla, a ne,« je nasvet utemeljila Antea.

 

S skupnimi močmi

Pri pospravljanju in urejanju doma naj sodelujejo vsi člani gospodinjstva, vsak po svojih močeh. Tudi majhni otroci lahko doprinesejo k čistoči – ko nehajo z igro, naj pospravijo igrače in tako staršem olajšajo vsaj malce dela. V krogu družine se pogovorite in razdelite delo, izdelate lahko tudi tabelo, ki jo pripnete na hladilnik in po opravljeni nalogi odkljukate opravilo.

 

»Pot do urejenega stanovanja ali hiše je z malenkostnimi potezami lahko zelo enostavna in zabavna. Bistvo je v trikih in organizaciji,«

 

je povedala Antea Bitenc, ki v oddaji Popolna gospodinja Tajdi deli kopico koristnih nasvetov, nagovorila je tudi urejenost hladilnika, trike za nego pomivalnega stroja, bleščečo kopalnico in še marsikaj.

 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si