Kako izbrati idealno zimsko obutev?


Udobni ženski škornji in gležnjarji z nizkim podplatom so idealni za tisto januarsko zimsko vreme, ko morate še posebej zaščititi svoje noge in stopala pred mrazom, nudijo pa nam udobje, toploto in moden videz. Ko se odločate za njihov nakup, sta po navadi pomembni dve lastnosti, in sicer, da vam je v njih udobno, in da so izdelani iz kakovostnega materiala. 

V nadaljevanju preberite, na kaj še moramo biti pozorni pri nakupu zimske obutve.

Fleksibilnost
V zimskih čevljih pogosto preživimo cel dan, saj v njih hodimo tudi po pisarni, trgovini in drugih prostorih. Iz tega razloga morajo biti zimski čevlji dovolj fleksibilni za udobno hojo na različnih podlagah. Trda obutev prinese boleče žulje in odrgnine, zato vsekakor pred nakupom preverite, kako fleksibilni so izbrani čevlji.

 

Nepremočljivost

Ara (144,95 €)

 

Naj vaši zimski čevlji zagotavljajo vodoodpornost tako v snegu kot dežju. Pri tej nalogi se kot materiala najbolje obneseta obdelano usnje in guma. Najbolj ustrezna je običajno izbira čevlja, ki uporablja tehnologijo Gore-Tex, ki jo recimo uporabljajo pri čevljih znamke Ara, saj je ta material popolnoma vodoodporen. Vlaga tako ne doseže notranjosti obutve, hkrati pa tak čevelj omogoča, da stopalo diha, saj odvečno vlago odvaja navzven.

 

 

 

 

 

 

Toplota

Izbrana zimska obutev mora zagotavljati toploto v vseh vremenskih razmerah, najboljšo zaščito pa predstavljajo toplo podloženi čevlji, ki so primerni tudi za temperature pod ničlo. Ta kriterij je še posebej pomemben, če v zimskem času veliko časa preživite na prostem.

Višina obutve
Visoka zimska obutev ponuja zaščito gležnjev, hkrati pa poskrbi, da sneg in dež ne padata v čevelj. Zato izbirajte višje modele, kot so gležnjarji ali škornji, ki so modni in hkrati zagotavljajo potrebno zaščito.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si