Grazia 99

Kako izstopati na maturantskem plesu


Maturantski ples zaznamuje življenje marsikaterega najstnika, še toliko bolj, če ga nanj vežejo lepi spomini. Pri slednjih ima veliko vlogo tudi primerna obleka, v kateri lahko zasijemo v vsem svojem blišču in o tem nam lahko veliko pove Zlata Zavašnik, direktorica in lastnica priznane blagovne znamke Sens. Zaupala nam je letošnje trende, ki ne smejo manjkati v omari bodočih maturantov.

Ko izbiramo obleke za posebne priložnosti, je nedvomno pomembno, da se v njih dobro počutimo, da izbrani kosi odražajo naš karakter ter poudarjajo naše vrline.  Zlata Zavašnik že 24 let ustvarja moško modo,  njen cilj pa je, da poleg klasičnih oblek ponudi tudi trendovske kose, ki zadovoljijo moške, ki iščejo individualnost, drugačnost ter visoko kakovost. Tudi letos je posebno pozornost namenila maturantom, ki pogosto svečana oblačila izbirajo prvič. S kolekcijo, namenjeno mladim, je nagovorila tako ljubitelje klasične elegance kot tudi upornike bolj svobodnega duha, ki želijo na maturantskem plesu izstopati v svojem stilu.

Klasična obleka ni nujna
“Ni nujno, da fantje za ples izberejo prav obleko. Lahko izberejo tudi zanimivo kombinacijo suknjiča ter hlač, se igrajo z dinamiko različnih barv in materialov,” pravi Zavašnikova, ki v svojem ustvarjanju sicer prisega na ekološko proizvodnjo oblačil.
Podjetnica in modna oblikovalka je pripravila nekaj predlogov za maturantske stylinge, ki letos ne bodo ostali neopaženi.

 

Nepogrešljiv telovnik


Telovnik predstavlja piko na i vašemu stylingu. Lahko je tudi iz povsem drugega materiala in druge barve kot obleka.


Detajli za sproščen videz


Dodatki, kot so veriga in spuščene naramnice, prispevajo k bolj sproščenemu videzu.


Klasičen suknjič z dodatki


Klasična obleka deluje precej bolj mladostno, če ji dodamo okrasno zadrgo na prsnem žepu ali zadrgo v enem fazonu. Tudi če izberemo suknjič na zadrgo z ruskim ovratnikom s črto na rami in rokavu, ne moremo zgrešiti.


Modna krajša jakna v kombinaciji z majico s potiskom


Za bolj pogumne in vse tiste, ki na maturantski ples res ne želijo v obleki, modna oblikovalka priporoča krajšo jakno iz 100% viskoze z videzom usnja z zadrgo. Seveda pa k takšnem stylingu sodi majica, črna ali bela, lahko z zanimivim potiskom.


Drzni detajli za drzne osebnosti


Različica klasičnega suknjiča z drznim detajlom vnese v styling še dobro mero osebnosti, ki je ne gre spregledati.

 

Foto: Ana Gregorič

 

 

 

 

 

 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si