Kako je videti ženska, ki si 14 let ni postrigla las?

Vsi poznamo pravljico o Zlatolaski, ki je v gradu čakala na princa, ki jo bo rešil, njeni dolgi zlati lasje pa so bili ključ do odrešitve in njene sreče. Kot majhne deklice smo sanjale o tako dolgih laseh, spletenih v mogočno kito, a verjele, da je to možno zgolj v pravljicah. A kot kaže, to ni čisto res. Novodobna Zlatolaska živi v Rusiji in sliši na ime Daria Gubanova. Las si ni postrigla že več kot 14 let, v tem času pa so ji zrasla več kot 1,5 m. Skrivnost njenih sijočih dolgih las? Daria pravi, da ne obstaja. Za njih se lahko zahvali dobrim genom in naravnim šamponom. Redno izvaja negovalne kure, večinoma recepte naših babic. Čeprav si las občutno ni skrajšala že vrsto let, pa kljub vsemu redno striže konice v želji, da bi ohranila lase zdrave.

Daria, ki ima na Instagramu preko 220 tisoč sledilcev, je v svoje dolge lase vložila veliko truda in vztrajnosti. Lasje v enem letu zrastejo približno 12 cm, a v zakup je potrebno vzeti, da ne rastejo vsem enako hitro. Tako dolgi lasje, kot jih ima Daria, pa so tudi veliko breme. So težki in zaradi njih lahko boli vrat, potrebno pa se je tudi navaditi na ekstremno dolžino, ki v resnici ni najbolj praktična.

No, Daria pa ni edina moderna Zlatolaska. Aliia Nasyrova iz Latvije si las ni postrigla že več kot 20 let, njeni 2,3 m dolgi lasje pa tehtajo kar dva kilograma in v postelji zavzamejo ogromno prostora. Skrivnost njenih dolgih las? Enkrat na mesec si postriže le konice, za vse ostalo se lahko zahvali svojim genom. Čeprav Aliia pravi, da mnogi ljudje njenih las ne opišejo z najlepšimi pridevniki, pa njen striženje las ne pride na pamet, saj svoje lase obožuje.

Grazia vsekakor podpira individualnost in unikatnost, zato se nam lasje Darie in Aliie zdijo občudovanja vredni. In čeprav se nam, priznamo, ne bi dalo ure in ure zapraviti za pranje, sušenje in krtačenje ekstremno dolgih las, uživamo v občudovanju tuje lepote in drugačnosti.

Foto in vir: Instagram, Fashion.hr

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si