Kako kupiti popolno dišavo za valentinovo darilo

Vonj je izredno pomembno čutilo, ki igra pomembno vlogo tudi pri privlačnosti. Zato najbrž ni presenetljivo, da marsikdo ob prazniku zaljubljenih svojemu dragemu ali dragi podari dišavo. Je pa za marsikoga izbira dišave težavna naloga, zato smo pripravili pet nasvetov, kako kupiti dišavo, s katero ne boste zgrešili.

 

Kakšne dišave že uporablja? 
Preden se odpravite v trgovino kupovat dišavo svoji »boljši polovici«, poglejte na njeno ali njegovo poličko z dišavami. Seveda jih tudi povonjajte in zelo verjetno je, da boste hitro zaznali vzorec – dama ima morda večino dišav s cvetličnimi notami, gospod prisega na sandalovino … Lahko si tudi napišete seznam njenih ali njegovih dišav in v trgovini prosite za pomoč pri izbiri. Prijazne prodajalke v prodajalnah dm vam bodo z veseljem priskočile na pomoč pri izbiri popolne dišave – izbirate lahko med kar 150 dišavami po vedno ugodnih cenah.
EDC, EDT ali EDP?
Pri izbiri darila ne razmišljajte samo o vonju ampak tudi o njegovi intenzivnosti. EDC (Eau de Cologne) ali kolonjska vodica je najbolj šibka. EDT (Eau de Toilette) je toaletna voda, močnejša od kolonjske, a šibkejša od parfumske vode (EDP – Eau de Parfum). Najbolj koncentriran pa je Perfume (tudi Extrait de Parfum). Če se vam na primer zdi pri EDP vonj primeren za obdarovanca/ko, vendar nekoliko premočan, kupite EDT, ki je manj močan. Odločite se lahko tudi za kombinacijo parfumskega losjona za telo in deo spreja ali gela za prhanje.
Kakšen tip človeka je oseba, ki ji kupujete dišavo? 
Pri izbiri dišave imejte seveda ves čas v mislih osebo v celoti. Če je oseba nežna, izbirajte nežne vonje, ki imajo večinoma tudi nežnejše barve stekleničk, na primer Flower by Kenzo za damo. To velja tako za ženske kot za moške. Obratno pa pri zelo živahnih osebah izbirajte stekleničke, ki so živahnih barv in oblik – v njih bo najbrž tudi živahna dišava, pri moških bi znali zadeti na primer s kakšno dišavo Bruno Banani. 
Kakšne barve las ima?
To pravilo imejte v mislih, ne opirajte pa se nanj stoodstotno. Običajno osebam s temnejšimi lasmi bolj pristajajo močni, sladki in posebni vonji, dami bi morda znal biti všeč Paco Rabanne Lady Million, gospodu pa Hugo Boss The Scent for Him. Svetlolasim pa nežnejši in tudi nekoliko bolj športni. Ni pa seveda nujno, da oseba takšne dišave tudi uporablja, tako da to pravilo upoštevajte v kombinaciji z ostalimi.

Hugo Boss The Scent for Him

Ko ste v trgovini pred polico z dišavami
Pred nakupom dišave bo odlično, če boste že imeli izbor top treh dišav med katerimi se odločate. Popršite jih po lističih (bloterjih) in jih povonjajte. Poskušajte si predstavljati kako bi mu/ji dišava pristajala, kako bi se skladala z njenim oz. njegovim življenjskim stilom.
Vsekakor pa je varna izbira tudi dišava, ki jo je oseba že imela in zagotovo veste, da ji oziroma mu bo všeč.
Valentinova presenečenja z dm Slovenija
V dm Slovenija so ob valentinovem pripravili veliko valentinovo nagradno igro z ljubezenskim kalkulatorjem. Preverita, kako močna je vajina ljubezen in hkrati sodelujta v nagradni igri ter se potegujta za privlačne nagrade: https://www.dm-drogeriemarkt.si/si_homepage/novi/novo_nagradne_igre/1297460/mojevalentinov.html

Dm Slovenija pa pripravlja še eno zanimivo dogajanje ob prazniku zaljubljenih

V dveh ljubljanskih prodajalnah bo prav na valentinovo, v četrtek, 14. 2., potekal Meet&Greet z zmagovalcem resničnostnega šova Kmetija, Frankom Bajcem. Spoznate ga lahko med 12. in 15. uro v dm prodajalni Interspar Vič in med 16. ter 19. uro v dm prodajalni na Rudniku v Ljubljani. Obiskovalke se boste z njim lahko fotografirale in se sladkale z valentinovimi čokoladami. Franko pa v sredo, 13. 2. 2019, pripravlja prav posebno presenečenje tudi v dm prodajalni v Novi Gorici v Qlandii.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si