Kako med poletjem zaščititi svoje lase?

Lasje potrebujejo posebno skrb in nego, še zlasti v poletnih mesecih. Visoke temperature, sonce, morska sol in klor namreč lase dodatno izsušijo. Za ohranjanje lepih in zdravih las imamo za vas nekaj poletnih nasvetov za čudovite lase:

Izogibajte se barvanju: Svetlenju in barvanju las se čez poletje izogibajte. V barvah se nahajajo kemikalije, ki vaše lase še dodatno izsušijo in poškodujejo.

Uporaba naravnega šampona: Med letom uporabljamo številne šampone za barvane lase, za poškodovane lase, za suhe in k prhljaju nagnjene lase … Poleti pa je čas, da našim lasem privoščimo naravno nego. Svetujemo nežen meden šampon, kamiličen šampon ali šampon koprive, ki bo poskrbel za regeneracijo in “počitek” od prekomernih kemikalij.

Izognite se fenu: Obstaja boljši občutek kot sušenje las pod sončnimi žarki? Lasem samo poleti lahko privoščite takšen naraven tretma. Če svojih las ne boste dodatno obremenjevali še s fenom, boste preprečili dodatno poškodovanje in lomljene las. Naravno sušenje las pa nam prav tako prinaša čudovite oblike pričesk, pri čemer ne boste potrebovali dodatnih pripomočkov za kodranje ali kakšnih drugih pripomočkov za oblikovanje pričeske.

Skrajšajte konice las: S prelepimi dolgimi lasmi in čudovitimi kopalkami na plaži zagotovo jemljete dih. A zavedajte se, da par centimetrov krajša frizura ne bo nič manj privlačna. Sedaj je najboljši čas, da skrajšate dolžino las in ji s tem poklonite možnost obnovitve.

Čudežna maska: Včasih je dovolj samo nekaj kapljic, da svoje lase pripravite na UV žarke, morsko sol in klor ter preprečite njihovo izsušitev. Preden se odpravite na plažo ali v vodo, na svoje lase nanesite nekaj kapljic nove formule Čudežnega suhega olja Huile Prodigieuse®. Za dodaten učinek po umivanju las na konice nanesite nekaj kapljic, s pomočjo katerih boste lahko oblikovali pričesko, hkrati pa boste lase nahranili z obilico vitamina E in koktejlom 7 dragocenih rastlinskih olj. Nova formula vsebuje tudi arganovo olje, ki je značilno po svojem obnavljajočem, vlažilnem in hranilnem delovanju.

Čudežno suho olje Huile Prodigieuse® Limited edition 100 ml, ki ga v kompletu z  Prodigieux le parfum, 15ml, dobite za 25,90 eur, lahko nanesete tudi kot odlično masko in tretma z dokazano učinkovitostjo, potrjeno s strani francoskih profesionalnih frizerjev.

Foto: PR

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si