Kako nad madeže na oblačilih?

Različni madeži se oprimejo tkanine različno, nekateri so še posebej trdovratni in nam povzročijo nemalo preglavic, ko jih poskušamo odstraniti z oblačil. Preizkusite te odlične nasvete, kako se jih znebiti, in tudi, kako jih preprečiti:

Madeži od trave: Vzemite staro zobno ščetko in belo zobno pasto, namočite v vodo ter podrgnite po madežu na tkanini. Bodite pazljivi, da uporabite pasto in ne gela, saj lahko slednji povzroči še več škode. Drgnite tako dolgo, dokler madež na izgine, nato operite v pralnem stroju kot običajno.

Madeži od šminke: Pomagajte si s kosom kruha! Vzemite kos kruha in odstranite skorjo. Z mehko sredico kruha nežno drgnite madež šminke, dokler popolnoma ne izgine s tkanine. Ostanke kruha s površine oblačila odstranite z nežno ščetinasto krtačo.

Madeži od dezodorantov: Številni dezodoranti po uporabi puščajo madeže na oblačilih. Bele, ki zaznamujejo tkanino že takoj po nanosu, in rumene, ki nastanejo šele po potenju, ko se oblačilo posuši. Slednji so pogosto zelo trdovratni in jih je tudi s pranjem težko odstraniti. Te madeže lahko preprečite z dezodoranti  Nivea Invisible for Black & White. Gre za prve dezodorante z 48-urno zaščito pred potenjem, ki ne puščajo belih sledov na temnih tkaninah, hkrati pa preprečujejo pojav rumenih madežev na svetlih oblačilih. Poskrbijo, da črno ostane črno in da belo ostane belo dlje časa. Sedaj v različicah Pure, Clear in Fresh!

Madeži na ovratniku: Ti se najpogosteje pojavijo zaradi pudra. Najlažje jih je sprati s šamponom. Vzemite najcenejšega, kakršen koli bo učinkoval. Razmažite šampon po ovratniku, nato ga z obema rokama dobro podrgnite. Ko se pojavi pena na vrhnjem sloju tkanine ovratnika, umazan kos garderobe operite v pralnem stroju.

Packe črnila: Tudi vi radi shranjujete pisalo v torbici? Packe črnila je mogoče odstraniti na dva načina. Del tkanine z madežem namočite v čistilni alkohol, nato vrh tkanine obrišite s čisto belo krpo. V kolikor čistilnega alkohola nimate pri roki, vzemite mleko in gobo. Čistilno gobico namočite v mleko in drgnite po packah črnila, dokler ne izginejo. 

Foto: PR

 

 

 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si