Kako najhitreje pripraviti noge na poletje?

392249804380882f8042400dbbc78e17V teh dneh, ko so se temperature povzpele nad 20 °C, sončni žarki pa so do te mere ogreli ozračje, da se nismo mogle skrivati pod jaknami in plašči, nam je postalo jasno, da se poletje prav zares približuje in da moramo noge pripraviti na sezono oblekic, kratkih kril in še krajših hlač. Če ste se pri negi kože telesa v zimskih mesecih prepustile, da mati narava vzame reči v svoje roke, potem vaše noge zdaj najverjetneje niso videti najbolje. Koža po celem telesu je dehidrirana, še najbolj pa po nogah, ker je tam cirkulacija najslabša. Kako ji povrniti sijaj, izveste v naslednjih nasvetih:

Suho ščetkanje: Slednje velja za najbolj učinkovito pripravo nog za trenutke, ko jih boste v prvih pomladnih dneh želele pokazati vesoljnemu svetu. Pravzaprav bi to morala biti rutina za celo telo in ne le za noge, saj suho ščetkanje odstrani odmrle celice z nog, pospeši limfni sistem in cirkulacijo ter pomaga telesu, da se hitreje in lažje znebi toksinov, koža pa bo videti sijoča in mehka. Za suho ščetkanje uporabite kvalitetno ščetko iz naravnih materialov in z mehkimi ščetinami.

Eksfoliacija: Če planirate depilirati noge, pred tem napravite eksfoliacijo. Vrasle dlačice so pogosto problem žensk, pogosto se vnamejo in za seboj pustijo rdeče pikice, kar na pogled zagotovo ni lepo. Naredite, torej eksfoliacijo ali piling kože, a pri tem vseeno poskrbite, da drobci v pilingu ne bodo pregrobi, saj vam lahko pregrobi drobci povzročijo dodatne težave.

legss2_840_472Hidratacija: Za dobro navlaženimi, mehkimi in negovanimi nogami hrepenijo vse ženske, a brez dobrega izdelka za nego kože to ne bo mogoče. Uporabljajte bogate hidratantne kreme in losjone, uporabite pa jih vsakodnevno po tuširanju. Tega koraka nikar ne preskakujte, saj je ključnega pomena za lepe noge. Kremo enakomerno nanesite na kožo, z masiranjem še malce pospešite cirkulacijo, nato pa počakajte, da se vpije v kožo. Šele nato se oblecite. Za dodaten sijaj na nogah uporabite olje ali celo olje z bleščicami.

Dodajte malo barve: Kreme za samoporjavitev so lahko odličen trik, ki bo še polepšal vaše noge. Izdelke za samoporjavitev nanašajte postopno, v tankem sloju. V kolikor se vam zgodi, da so je samoporjavitvena krema na koži narisala oranžen madež, pomešajte klasičen losjon za kožo s samoporjavitveno kremo. Dobili boste lažjo obliko samoporjavitvene kreme, ki bo poskrbela za blago posončene noge, hkrati pa bo zabrisala nastale madeže.

Foto: Pinterest

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si