Kako najlepše nanesti puder s pomočjo gobice?

Gobice za nanašanje pudra so na trgu prisotne že zelo dolgo časa, a pravo revolucijo na tem področju je napravil solzasto oblikovan Beauty Blender. Ta mala stvar je povsem spremenila definicijo kvalitetno nanešene podlage, a tudi ona ima svoje omejitve, če je ne znamo uporabljati pravilno. Za popoln nanos pudra s pomočjo gobice upoštevaj naslednje:

Ne sme biti niti prevlažna niti presuha: gobico zmoči pod mlačno tekočo vodo, a jo nato dobro ocedi, lahko tudi tako, da jo oviješ v brisačo. Na takšen način bo gobica ravno prav vlažna, tvoja podlaga pa posledično popolna.

Puder nanašaj s tapkanjem: Ko nanašaš puder z gobico, tega ne počni s krožnimi gibi, niti ga ne vmasiraj v kožo kot kremo, pač pa ga tapkaj, dokler ne prekriješ vsega.

Izkoristi vse mogoče oblike Beauty Blenderja: Ta je solzaste oblike, zato koničast del uporabi za nanašanje pudra okoli oči, nosa in ust, širši del gobice pa uporabi za nanos pudra po licih in čelu.

Poškropi gobico s sprejem za utrjevanje makeupa: Ko naneseš podlago, na gobico nanesi nekaj spreja za utrjevanje makeupa in ga s kožnimi gibi vtapkaj v obraz. Na ta način bo makeup bolj obstojen, pridobil pa bo tudi naravnejši videz.

Gobico uporabi kot utrjevalec osvetljevalca: Na gobico nanesi malce prozornega pudra v prahu in z njo potapkaj na področjih, kamor si nanesla osvetljevalec. Po približno 5 minutah s čopičem odstrani preostanek pudra. Na ta način boš dosegla lepši zaključek, puder v prahu pa bo tudi utrdil osvetljevalec.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si