Kako negovati kožo, ko je zunaj neznosen mraz?

Dr. Jart+ for DKNY Fall/Winter 2016 Show

 

 

Ne glede na to, kako se boste zavijale v kape in šale, bo del vašega obraza vedno zunaj, neposredno izpostavljen mrazu, vlagi in vetru. Če je vaša koža na obrazu občutljiva, ji namenite nekaj dodatne nege in pozornosti, da bo negativne temperature preživela in vas še naprej razveseljevala s svežino:

Posebno pozornost namenite koži okoli oči, saj je tam koža tanjša in tudi najbolj izpostavljena zunanjim dejavnikom. Uporabljajte izdelek proti gubam in z zaščitnim faktorjem, hkrati pa bodite pozorne, da oči čim manj manete, saj s tem vedno tvegate, da vam bodo popokale krvne žilice, kar vodi do zadebelitve in temne kože na področju okoli oči.

Kožo nahranite tudi odznotraj, kar pomeni, da se prenehajte izogibati maščobam. Zakaj? Koristne maščobe v ribjem olju, lanenih semenih ali avokadu vsebujejo visok delež linolenske kisline, ki omogoča, da izdelki v koži boljše zadržujejo vlago. Prav tako je pomembno, da zaužijete veliko z antioksidanti obogatenega sadja in zelenjave.

Obiščite lekarno in se tam podučite, kakšen izdelek izbrati, da bo v popolnosti zadovoljil potrebe vaše kože v teh neznosno nizkih temperaturah in ne bo dodatno dražil kože. Najbolje je, da upoštevate strokovni nasvet v lekarni in poiščete medicinsko kozmetiko, ki jo rezultat dolgoletnih raziskav in je dermatološko testirana.

Foto: Getty

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si