Kako poiskati pravi odtenek rdečila?

image
Imate topel ali hladen podton? Je vaša koža olivna ali bronz? Vse to so vprašanja, na katera morate poznati odgovor, če želite poiskati najprimernejši odtenek rdečila, a to so hkrati tudi vprašanja, ki se nam zdijo kar malo zoprna in težka. Prav zato danes razkrivamo enostaven trik, s katerim boste zlahka odkrile, kateri odtenek rdečila je pravi za vas.

Kaj napraviti? Postavite se pred ogledalo in nežno povlecite spodnjo ustnice dol. Kakršne barve je notranjost vaših ustnic, takšno rdečilo morate izbrati. Kako preprost trik, mar ne? Barva znotraj vaših ust je malce drugačna kot preostanek vaše kože, je malce bolj rdečkasta in točno ta odtenek se bo najlepše podal vašemu obrazu. Morda boste pri izbiranju rdečila v drogeriji res videti malo smešne, ko boste vlekle ustnice navzdol ter primerjale barvo kože znotraj ust in rdečila, a verjemite nam, da se bo trud na koncu izplačal.

trik-rume2_840_472

Kako na klasičen način izbrati pravi odtenek rdečila?

Svetli toni kože so izredno zahtevni, saj boste z izborom napačnega rdečila hitro videti, kot da ga imate na obrazu preveč. Nikakor se ne bo zlil z vašo kožo. Izbirajte nežne rožnate odtenke, svetle koralne nianse, ki so mešanica bronz in breskvastih odtenkov.

Srednji toni kože imajo daleč največji izbor, saj jim pristajajo svetli in temni odtenki rdečil. Bodite previdne, da ne izberete presvetlih rdečil, ki se na obrazu niti ne bodo videli. Idealni odtenki za vas so močno rožnata, topla umirjena rožnata in temen odtenek breskve.

Temna polt pogosto deluje utrujeno, zato jo boste najlaže poživili z močnimi odtenki fuksije, toplimi rjavkastimi odtenki, vsemi rožnatimi in oranžnimi niansami. Takšni živahni odtenki bodo dali vaši koži življenje tudi v hladnih jesenskih dneh.

Foto: Getty, Lauren Perlstein; Vir: Fashion.hr

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si