Kako poskrbeti za lase po poletju?

Čeprav je poletje za mnoge izmed nas najlepši letni čas, naša koža, lasje in nohti vročih sončnih dni nimajo tako radi kot mi. Sonce in morska sol izsušita kožo in puščata sledi na laseh, ki postanejo suhi, razcepljeni in brez sijaja. Ne glede na to, ali si kratkolaska ali dolgolaska, tvoji lasje ob začetku jeseni potrebujejo intenzivnejšo nego. 

1. Maska

Maska za lase je nepogrešljiva pri negi vseh tipov las, še posebej, ko potrebujejo poživilo po pestrem poletju. Ne glede na to, katero izberete, je pomembno, da je prehitro ne sperete – dajte ji vsaj 15 minut, da opravi svoje čudežno delo, nato pa jo izperite. Zelo koristno je, da za to uporabite hladno vodo, ki bo poživila lasišče ter poskrbela za osvežitev in boljšo prekrvavitev, posledično pa bodo lasje bolj sijoči.

2. Sušenje in česanje

Mokri lasje so zelo občutljivi, zato jih nikoli ne drgnite z brisačo, ampak jih vanjo samo ovijte. Po nekaj minutah jih nežno popivnajte. Če se le da, pustite, da se posušijo na zraku, če pa ne morete brez uporabe fena, lase prej zaščitite z negovalnim izdelkom. Previdni bodite tudi pri česanju, raje lase razčešite, ko so že suhi, sicer jih boste le še dodatno poškodovali.

3. Prehrana

Za okrepitev las je poleg ustrezne nege nujna tudi uravnotežena prehrana, ki lasna vlakna hrani od znotraj in jim zagotavlja vsa potrebna hranila. Posegajte po beljakovinah in živilih, ki so bogata s cinkom, železom in vitamini skupine B. Naj bo v vaših obrokih dovolj polnovrednih žit, piščanca, purana, rib, mleka in mlečnih izdelkov ter seveda jajc, stročnic, oreškov, špinače, brokolija in druge zelene zelenjave.

4. Forcapil

Na prehodu letnih časov, ob povečanem izpadanju las, oziroma ko so lasje zares v slabem stanju, naredite kuro s prehranskimi dopolnili. Eno izmed takšnih je Forcapil Fortifiant, ki združuje dragocene aktivne sestavine za močnejše, bolj goste in sijoče lase ter čvrste nohte. S pomočjo žveplenih aminokislin spodbuja naravno sintezo keratina, ki je gradnik naših las in nohtov, vsebuje pa še vitamin D3 in biotin, ki je poznan kar kot »vitamin lepote«. Študije* so dokazale veliko njegovih pozitivnih učinkov za lase in nohte, med drugim izboljšuje gostoto las.

Seveda pa Forcapil, tako kot nobeno drugo prehransko dopolnilo, ne bo čudežno delovalo čez noč. Naravni cikel obnove las traja približno 3 mesece, zato morate tudi z jemanjem dodatkov za dosego željenih učinkov vztrajati vsaj 3 mesece.

Prehransko dopolnilo je na voljo v lekarnah, specializiranih prodajalnah in v spletni trgovini www.sophia.si.

5. Obisk frizerja

Če niste preveč navezani na svoje prelepe dolge lase oziroma če so vaše konice zares uničene, naj ob koncu poletja za njih poskrbi kar vaš frizer. Naj vas potolažimo, redno striženje poskrbi tudi za hitrejšo rast. Frizerja pa bo tako ali tako treba obiskati, če se barvate. Poletno sonce namreč hitro poskrbi, da barva zbledi, zato bo osvežitev barve več kot dobrodošla, da bo vaša pričeska spet zasijala.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si