Kako postati še bolj uspešen?

Dejstvo je, da si verjetno vsak izmed nas želi postati uspešen. Seveda vsak posameznik poišče in definira svoje področje, kje mu je uspeh pomemben. Lahko govorimo o osebnih uspehih, poslovnih, finančnih. Katero je vaše področje? In če želite biti na tem področju še bolj uspešni – seveda gre! Presenečeni boste, da pot do uspeha od vas ne zahteva gore sprememb.

Za začetek je pomembno, da poznamo ključno razliko med uspešnimi ljudmi in tistimi, ki si tega zgolj želijo. Uspešni ljudje počnejo tisto, kar je treba narediti, po svojih najboljših močeh – in to v vseh trenutkih, če jim je do tega ali pa ne, pravi Jim Cathcart.
Če torej želite stopiti na pot uspeha, lahko sledite nekaj ključnim vprašanjem za uspeh, ki jih narekuje Scott Zimmerman, priznani predavatelj, trener in svetovalec, ki vsebino podaja na humorističen in živahen način. Pravi, da če poiščete zgolj eno svojo slabo navado in jo nadomestite z eno smiselno, boste korak bliže uspehu.

Ključna vprašanja za vaš uspeh
“Ali sem se pripravljen počutiti udobno tudi takrat, ko mi je neudobno?”
“Ali imam posodobljen seznam nalog in ga dovolj pogosto spremljam?”
“Ali izvajam naloge na svojem seznamu po prednostni lestvici ali najprej pričnem z delom, ki je bolj zabavno/enostavno?”
“Koliko časa vsakodnevno porabim na internetu?”
“Kako dober sem pri zavračanju motečih faktorjev pri delu?”

Spremenite eno navado
Ko ste na primer v skušnjavi, da se prijavite na Facebook in pogledate, kaj počnejo drugi ljudje, naredite namesto tega nekaj drugega: dvignite telefon ter pokličite svoje potencialne in obstoječe stranke, pošljite elektronsko sporočilo, ki se ga že dalj časa izogibate. Velikokrat se najprej lotimo nalog, ki so nam bolj pisane na kožo in si pustimo težje za konec dneva, ko smo že bolj utrujeni. Presenečeni boste, kako se lahko naši dosežki spremenijo, če spremenimo nekaj ključnih malenkosti.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si