Kako pravilno poskrbeti za izdelke iz kašmirja

Dragoceni kašmir zahteva posebno nego, ki je ključna, da ohranimo lep in urejen videz najljubšega kosa oblačila.

Kakor so izdelki iz kašmirja pregrešno topli in mehki, so žal tudi pregrešno dragi. Pri njihovi negi moramo biti zato še posebej pazljive, Grazia pa je za vas pripravila nekaj nasvetov, kako bomo pravilno poskrbele za naš najljubši pulover:

  1. Kašmirja nikoli ne perite bi temperaturi višji od 20° C, le tako oblačilo iz kašmirja namreč obdrži svojo obliko, se ne krči in ne cefra. Če je le mogoče oblačilo operite na roke, v primeru da se ga odločite prati v stroju pa izberite program za ročno pranje oziroma za pranje volne. Ko je izdelek opran, ga ne ovijajte, temveč ga le nežno stisnite in razgrnite po tleh.
  2. Izdelka nikoli ne sušite neposredno na soncu ali v sušilnem stroju, hkrati pa izdelkov iz kašmirja ni potrebno (in priporočljivo) likati.
  3. Če vaš stroj nima možnosti “ročnega pranja”, izdelek ovijte v pregrinjalo za blazino in operite v hladni vodi.
  4. Predvsem na novih izdelkih iz kašmirja se običajno pojavljajo nezaželeni ostanki vlaken, ki bi morali izginiti po drugem ali tretjem pranju ali pa za njihovo odstranjevanje uporabite nežno krtačo.
  5. Kašmir svoje odlične lastnosti ohranja predvsem zaradi zračenja, zato pazite, da izdelka ne nosite več kot dva dni, da si le-ta lahko “odpočije” in se prezrači.
Mango 89,99 €

Mango 89,99 €

Zara 129 €

Zara 129 €

Weekend MaxMara 1105 €

Weekend MaxMara 1105 €

H&M 99 €

H&M 99 €

Zara 229 €

Zara 229 €

Banana Republic 179 €

Banana Republic 179 €

H&M 99 €

H&M 99 €

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si