Kako preprečiti bledenje barve las na poletnih počitnicah?

Obožujemo poletje. Brezskrben čas na morju, v katerem razmišljamo predvsem, kako kar najbolj uživati. Glavna skrb je, kdaj in kje popiti kavo, kdaj oditi na plažo in kaj jesti za večerjo, kdo ponuja najboljši sladoled in kaj obleči, da nam bo čimbolj prijetno. No, po nekaj dneh na morju se začnemo počasi obremenjevati z lepotnimi zadevami, ki nam lahko hitro pokvarijo razpoloženje. Predvsem se ukvarjamo s tem, kako preprečiti bledenje barve las. Kaj storiti, da ji morska voda in sonce ne bosta vzela leska in zdravja?

Dejstvo je, da se barva na laseh v poletnih dneh pod vplivom morja, soli, sonca in klora ne more tako dolgo ohraniti kot v jesenskih in zimskih mesecih. Prav zato vedno pred odhodom na morje obiščite frizerja, ki naj vaše lase pobarva in jim ponudi ustrezno hranilno globinsko nego. Na poletnem dopustu pa kljub vsesplošni brezskrbnosti posvetite nekaj časa tudi skrbi za lase, saj le tako ne boste imeli občutka, da ste denar pri frizerju pred dopustom vrgli skozi okno. Lase si tako tudi na dopustu vsakodnevno sperite z navadno čisto vodo in iz njih sperite sol, potem pa si lase posušite na zraku. Če kje, potem lahko na toplotno obdelavo las s feni, kodralniki in likalniki za lase pozabite na poletnih počitnicah. V kolikor res ne morete brez teh napravic, poskrbite, da boste na lase pred uporabo nanesli izdelek, ki lase ščiti pred toploto.

Na plaži, ne glede na to, ali ste na morju ali bazenu, obvezno na lase nanašajte balzam za lase, ki se ne izpira, ali kremo/masko, ki bo dodatno nahranila lase. Jasno je, da bo barva vaših las sveža dlje, če boste lase manj močili. Da bi jih zaščitili pred soncem, nosite klobuke in turbane, nepogrešljiv izbor poletne kozmetične torbice pa sta šampon in balzam, ki ščitita barvo in preprečujeta dehidracijo las.

Foto: Instagram

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si